Ezelin mi Tarihi Norm Kadar eski ? Bence sende bilgilerini bir gözden geçir hocam.
Ais Ezhel ismi ile 2007-2008 yıllarından beri piyasada, normla arasında taş çatlasın 2-3 sene vardır. Rap'in santim santim ilerlediği bir dönem olduğunu varsayarsak bu fark hiç bir fark oluşturmaz. Ha sen diyorsan ki new school patladığında benim haberim oldu o senin bileceğin iş. Herkesin yeni diye bildiği Ezhel var, çoğu kişi Ezhel'in Ais Ezhel diye önceki bir mahlası olduğunu ve o mahlas ile 10 seneyi aşkın süredir bu işi yaptığını bilmez. Önceki ismini bilipte böyle bir yorum yaptıysan o dahada garip şayet 2010 yılından önce belli bir kitleye bu işi icra eden kişiler aynı kefededir. Ben yaklaşık 8 senedir müzik prodüktörü, 15-16 senedir dinleyici olarak piyasayı yakından takip ediyorum. Asıl mesleğimde ses mühendisliğidir ve hip-hop üzerine bir çok çalışmalarım mevcut. İsteyene reel hayatta çay ısmarlar yaşanmışlık ile sabit sektörü 2005 yılından itibaren anlatırım şayet hip-hop kültürü ile büyümüş biriyim. Gözden geçirdiğimde böyle bir sonuç çıkmaktadır. Saygılar.
Not: Süre herşey demek değildir, 2 sene eski veya 2 sene yeni fark etmez. Ezhel kaç enstrüman çalıyor, müzik bilgisi nedir açın bir bakın. Hadi diyelim ezhel norm'dan 2 sene yeni, ben doluluğa bakarım işe bakarım. Her bir notasını itina ile tasarlayan, 10 tane enstrüman çalan, kendi vokalini kendi mixleyen, kendi altyapısını üreten, kendi liriklerini yazan Ezhel ile ücretli/ücretsiz ses paketlerinden sample alan özgün hiç bir yanı olmayan kliplerini ordan burdan düdükleyen(bari Travis Scott'tan yapma) Norm Ender'i karşılaştırmak müzik cahilliğidir. Norm'un Ezhel'den 10 yıl fazlası olsa ne olur.