Ekim ayından öncesinde kestiğiniz faturalar eğer şirket veya kuruluşunuza ait ise, şahıs firması olduğunuz için kesilen faturalarda tc kimlik numaranızın olması yeterli, bunları gider olarak gösterebilirdiniz fakat bunları takip eden aylarda yapmalıydınız, yani 2-3 ay öncesinin faturasını bu ay gider gösteremezsiniz yasal değil. Ekim ayında KDV numaramı eklediğimden diye yazdığınız kısmı anlamadım onu detaylandırırsanız elimden geldiğince cevaplayabilirim.
Şöyle söyleyeyim, Eylül ayında açtım şirketi ve Eylül ayı sürecinde KDV numaramı eklemedim bundan dolayı %18 Vergi ödemem bulunuyor o faturalar içerisinde. O faturalar şirketimle alakalı ancak faturanın üstünde hesap kodu,işlem numarası ve referans numarası var bir de kredi kartı bilgim, yani faturada ad soyad ya da tc no yer almıyor. Ancak ödemeyi kendi kartımdan kendi facebook hesabımından yaptım.
Ekim ayında ise KDV numaramı ekledim Facebook reklam ödemelerine, yani ayın bu dönemine kadar %18 vergi geldi bana, size sorduğum şu aslında. Eylül ayında ben şirketim yokken %18'i ödedim, eylülün ortasında açtım şirketi ve yine o 18i ödedim, ekimde eklediğimden bu 18 bu ay gelmedi sadece. Eylül ayı için gider gösterirken o 18lik kdvyi gösteremeyecek miyim