Merhaba ben İbrahim (nam-ı değer hibravez)
Uzun süredir forumu aktif olarak kullanıyorum ama bu bölümde konu açsam mı, açmasam mı ikileminde kalıp uzunca bir süre "unuttuktan" sonra nihayet bir konu açmaya, "r10.net üzerinde iyi bir izim kalsın" diyerekten konuyu şimdi gece vakti bir hışımla açasım geldi
1995'te İzmir'de doğdum, büyüdüm. 9 yaşında televizyonda bilgisayarı görünce bir hışımla (aslında ağlamayla) bizimkileri kandırıp bilgisayar kursuna yazdırıldım. O zamanlar bilgisayarı sadece oyun oynamak ve kaset'e (bilgisayar kasedi, siyah kare şeklinde) yazı yazıp (aşk şiirleri vs) saklamak için tuttuğum bir araç olarak görüyordum. Bilgisayar Kursu o kadar iyi gidiyordu ki sanki bilgisayar kullanmak için doğmuşum hissine kapılmış ve bu şekilde kursu bitirmiştim.
Çabalarım meyvesini verecek olmalı ki bir sene bile olmadan 2005 yılında ilk bilgisayarımı aileme aldırmış ve o meşhur TTNet ile tanışmıştım.
(Internetin gelip gelmediğini Google.com yazıp, çıkarsa Google logosundan anlıyor ve seviniyordum. İnternetin gelmediği veya telefonla kesildiği o müthiş dakikalarda (!) ne tepki verdiğimi sormayın, zaten biliyorsunuzdur)
Kurstan öğrendiğim bilgiler genel ofis programları olduğu için daha ne yapabilirim diye düşünmeye başlamış ve akabinde yazıcıyı da bilgisayar odama (

) katmıştım. Durmadan ödevlerin çıktısını alıyor, TTNet Vitamin programıyla derslerime üstün körü çalışıyordum.
Derken 2009 çoktan gelmişti ve internet dünyasında izler bırakma görevim yaklaşmıştı. Çeşitli kullanıcı adlarıyla(bazıları bariz ergenlik nickleriydi) ismini duyduğum veya bağlandığım sitelerdeki referans yazılar tarafından ulaştığım tüm forum/site vs. her yere durmadan üye oluyor mesaj kasıyordum ve haliyle forum kültürüm gelişiyordu. Daha 15 yaşımda bir forumun yönetici kadrosuna girmiştim bile (limon forum, sahibi buradaysa selam olsun

)
Gel zaman, git zaman ortaokulda tekrar bilgisayar kursuna gittim ve bu sefer diğer kurstan farklı olacağını yeni şeyler öğreneceğimi umarak yazılmıştım ki tüm kurs boyunca Winamp'tan CD'ye şarkı yükleme ve önceki kurstan öğrendiğim Ofis programları öğretilince, bu bilgiler tekrar edince bu işi ticarete dönüştürüp o dönemin popüler dizisi olan Kurtlar Vadisi'nin müziklerini CD'ye kopyalayıp 1 milyona satma kararı almıştım. Bu kârsız ve amaçsız girişimim çok sürmeden bu kursu da 90 üstü puanla (neye göre?)bitirmiştim.
" Buraya kadar forum ve web ile olan tanışmamı anlattım ama 2007 hatta belki daha eski olan r10'la tanışmam 2013'lere kadar gelmeyecekti. "
2013'e kadar liseden mezun olmam gerekiyordu ancak 1 sene eğitime ara vermem sonucu 2014'te mezun oldum ve bu zamana kadar belli alanlarda bilgisayarı etkin kullanmaya (kime göre?) devam ettim.
Bu süreçte oynadığım oyunun (2010-11) sadece oyuncusu değil kurucusu da olmak isteyerek (knight online) ilk Hamachili Server'ımı kurdum ve kendime GM'lik attığım oyunda deli gibi Q yaparak koşturduğum o muhteşem gün ve sonrası MSN'de resmen ilgi üstüne ilgi alıyor ve böbürleniyordum.
Ancak liseden mezun olmadan bir sene öncesi farklı bir webmaster forumundan bahseden arkadaşım vasıtasıyla önce o forumu ardından aynı yıl, aynı ay (2013 Eylül) bu forumu yani R10.Net'i resmen tanımış olmuştum.
Üyelik ile ilgili ne kadar
davetiye@r10.net mail adresini spam'a tutmuşsam dahi alamadığım ve artık pes ettiğim için sevenin, sevdiğini uzaktan sevmesi gibi öylesine uzaktan takip ediyordum.
Bu süre zarfında (2013 ve sonrasında) Twitter'da, Facebook'ta ve MSN'de (msn de kalktı ya gerçi) belli bir bilgiye, normal kullanıcıların bilmediği terimlere aşina olmuşsam da bana yararını getirecek, kullanabileceğim duruma 2014 yılının son aylarında gelmiştim. Ilk Twitter Çevirmen Rozeti'ni o yılda almış, facebook'tan ne gibi fayda sağlayabileceğimi (sosyal mühendislik) o yıllarda öğrenmiştim.
Gel zaman git zaman hem diğer forum hem bu forumu uzaktan uzadıya çoğu zaman takip ettim. Ve bir gün buradan da tanıdığım bir üyenin (aslen tanışmadık) Facebook grubunda r10'da üyelikler açıldı demesiyle ( Haziran 2018) buraya atlamış, bir yandan gülüyor diğer yandan üyelik bilgilerimi giriyordum. Final kısmında elime kimliğimi alıp fotoğraf çektirdim ve işte o günden beri burada, aranızdayım.
Bilgi konusunda bencil olmayan, elinden geldiğince (bildiği!) her konuda yardımcı olan, bir bilgi öğretenin (köle olmasa da) 40 yıl dostu olacak biriyim. Bu yıl Haziran ayında yani tam 1 yılımı doldururken açacaktım bu konuyu ama nasip bugüneymiş
Okuyanlara teşekkür eder,
Herkese iyi forumlar dilerim...