BalabanTURK adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yardımınız için çok teşekkürler hocam

Detaylı anlatımınız için teşekkür ederim hocam date_default-timezone_set komutu ile date içerisindeki tarihe müdahale ediyoruz ya, time(); işlevine de edilebilir sandım. Dediğiniz gibi mantık dışı oluyor. Birisi müdahale edilebilir, birisi müdahale edilemez, değiştirilemez bir şey Dediğiniz gibi date ile döönüştürülerek eklemek de mantıklı. Tekrardan teşekkür ederim, bilgilendirdiğiniz için
timestamp'a bir sey eklemek aslinda dusununce pek de mantikli gelmiyor cunku timestamp goren birisi direk sunu dusunur ve sunu gorur orada bu timestamp yani saniye cinsinden donen deger utc +0 yani ben kendi yerel saatime cevirmek istersem +3 yada +5 -3 -5 gibi degerler eklemem gerek der. zaten unixin amaci da bu. global genel gecer bir sey olusturmaktir. yani unixin dogasinin bozulmamasi gerektigini dusunuyorum. eger birden fazla local saat hizmeti sunacaksaniz unix bicilmis kaftan ama ben kendi yerel saatim bana yeter derseniz datetime formatinda Y-m-d H:i:syi tavsiye ederim
$t = new DateTime();
$t->setTimestamp(time());
$t->setTimeZone(new DateTimeZone("Europe/Istanbul"));
print_r($t->format('Y-m-d H:i:s'));
yukaridaki kodla da basit bir sekilde unixi dilediginiz time zone dilimine cevirebilirsiniz. manuel olarak +3 saat eklemenizi tavsiye etmem ayrica yaz saati gibi uygulamalari dusundugunuzde buna manuel mudahale etmek kotu olur. sadece sizin icin degil dediginiz gibi index aldiginda yeni baslayan insanlar geldiginde zaman prensiplerine bir nebze hakim olmalari icin yazdim.