Mrb arkadaşlar, adsenseden gelen gelir konusunda insanlar vergi konusunda tedirgin. Aslında tedirgin olan az geliri olup da şirket kuramayan kişiler. Kişi 500, 700, 900 tl vs. gibi tutarlar alırken bunu şirket kurup da vergiye mi, sskya mı yoksa muhasebeci ücretine mi versin

peki ufak meblaları olup da bunu bir kuyumcuyla anlaşıp o kişinin ticari hesabına yatırıp oradan altın alsak? Ya da borsa aracı kurumları hesabına yatırıp orada borsada değerlendirsek. Aslında değerlendirmeyip direk parayı çekedebiliriz. Oda problem değil.. Amaç bu gibi hesaplarda, adsense den gelen paraların incelenip incelenemeyeceği. Kuyumcu hesabı belki incelenip sorgulanabilir fakat borsa aracı kurumlarına giren çıkan paranın haddi hesabı zaten yok.. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Benim aklıma gelen 2 yöntem bu.. Burada yanlış anlaşılmasın, gideri karşılayıp kar elde edebileceğim gelirim olsa ilk başta ben şirket kurarım. Problem değil. Ama milyarlık evi olan kişi bile şirket kurmadan sadece beyanname ile vergi ödeyip de benim kuşu bile ürkütmeyecek bir meblağ için şirket kurmam zaten adaletsiz duygusunu tavan yaptırıyor.. Bu tür gelen parayı farklı yöntemlerle alabileceğimiz fikirleri olanlar?
git sen vergini ode neyin vergisiyle artik 😀