Türkçeleştirme yapalim başlığı
Ahlakli bir hirsiz nasil olurum?
Bence hirsizin ahlaklisi olmaz. Ama sen iyi birisi olup siber guvenlik uzmani olabilirsin
Etik olarak nereyi hacklemek istiyorsunuz? Etikliği olduğunu sanmıyorum bu konunun
Edit: siber güvenlik uzmanlığı aklıma gelmemişti. Öğrenip nerede açık olduğunu bildiğiniz için daha kolay kapatabilirsiniz. Udemy'de tam da böyle bir ders vardı
Hocam zaten bunu iyiye kullanmak için öğreniyorum

her dışarda gördüğünüz Hacker kötü mü olması lazım?
white hat hackers diye bir tabir var, neden ahlakli hirsiz diye cevirdiniz olayi? White hat hackerlar sirketlerde guvenlik konularinda calisabiliyor, illa "hirsizlik" yapmasina gerek yok, site/sistem aciklarini kollayabilir
adam nasıl beyaz şapkalı olurum diye sormuş hırsızlık falan demişsiniz

beyaz şapka ne onu da bilmezsiniz neyse

udemy araştır bro
İndex atınca kara kuru kafalar, kanlı bıçaklar yerine, melek fotoğrafı, beyaz arkaplan, pembe gül ve beyefendinin sitesi hakka yürüyor yazarsanız tamamdır...
Hocam bırak bu işleri, ayıracağın vakti odaklanacağın bir sektöre ayır, 3-4 sene sonra pişman olma, boşa zaman kaybetme. Devir zamanı dolu geçirme zamanı, yarın öbürgün çok pişman olursun.
O değilde hacker ne onu bilmeyenler yorum atmış
Evet tüm hacker ( korsan yani hirsiz ) lar hirsizdir. Ve kötüdür.
Bunu n Beyaz sapkasi kırmızı sapkasi olmaz. Beyaz sapkali hacker diyerek masumlastirmak genclere kotu ornek olmak anlamına gelir.
Bu islerle ilgilenen lere bakin ozelikle ergen tipliler birbirine hava atar ben beyaz sapkaliyim yok kara sapkaliyim diye.
Sanki oyun oynuyorlar.
Siber guvenlik uzmani olabilirsin. Siber guvenlik uzmani olmak icin hackerlar gibi bilgiye sahip olmalisin o ayri.
Hirsizlar hirsizdir ve başkalarının en mahrem bilgisini çalmaya odaklidirlar. Beyazida turuncusuda siyahi da ayni
Onlar öğrenmek istiyorum

hepsine hevesim var hocam html dersleri almaya başlıcam kendimi korumak içinde Hacker dersleri alacağım.
Enes kendimi korumak diyosun

Öncelikle bu bir küçümseme olmakla birlikte; sen kimsin ki koruma gerekiyor ? daha html kursu diyorsun

Linuxten başlasan tamam diyeceğim yine yolunu biliyor. Html derslerine başlayacaksın daha, umarım..
Bilişim alanında hacking yapmayı planlıyorsanız, kök seviyede yazılım öğrenmeniz, sızmak istediğiniz sistemleri en ince ayrıntısına kadar bilmeniz gerekiyor.
O sistemleri kuran/ programlayan kişilerin en az 1 tık üzerinde bilgi sahibi olmalısınız.
Kolaylıklar dilerim.
white hat hacker : açık bularak bu açığı programın sahibine satan kişiye denir. amaç açık bulmak olunca penetrasyon denemelerinin en yıkıcı olanını bile kullanırlar.
bunun için gerekirse tüm sunucuyu zorlarlar ve bir çoğu istediğini alamayınca bu bilgileri hacker sitelerinde satalar.
şirketlerde çalışanlar white hat dediğiniz beyaz şapkalı HIRSIZ değil, siber güvenlik uzmanıdır. ve kendi penetrasyon testlerini yayına çıkmadan once yaparlar.
hacker diyerek masumlaştırmayın şu kelimeyi HIRSIZ HIRSIZDIR !
59 tl ye bu işin kursu olmaz hocam

bu kursla anca ayyıldız timde yüzükleri kargolama görevine ulaşırsın.
Lamer : Bilinen bir açıktan siteye giren kişiye denir.
Hacker : Kendi açığını oluşturup sisteme sızan kişiye denir.
Hacker, eğitimle falan olunmaz.
Türkiyede hacker diyince hırsız oluyor bu yüzden gelişemiyoruz ön yargılar olmasa keşke güvenlik üzerine yoğunlaşabilirsin.
Öğrenmesi değil de lisans alması çok zor diye biliyorum.
Enes bi girmediğin bu iş kalmıştı kardeşim
@icerikmedya; ne olmuş meslek edinme alakası yok ben birşeyler başarmaya çalışıyorum dikkatimi çekti 60TL bu kadar bilgi eğitim varsa alıyım öğrenirim diye soruyorum Html CSS paython tarzı şeyler öğrenmek istiyorum daha önce siz evinizde bu saate yatarken ben smm panel de çalışıp 500.000-900.000TL paralar gördüm yaşımız küçüktü degerlendirmedik sonumuz bu oldu smm panel de Avrupa herkes bana yazıyor ben hayatım da ne kadar başarısız olsam da herkes elleri cebinde merdivende çıkmadı bedelini ödeyerek bir iş yaptım Türkçem kötü olabilir özen göstermeyebilirim ama dalga geçecek bir şey yok iyi geceler
Etik hacker başka birşey siber güvenlik uzmanı başka birşey. Siz robinhood olacam diyorsunuz yani. Hırsızın başına iyi koyunca hırsız yine hırsız. Ayrıca bu soruyu soruyorsanız zaten olaydan bütünüyle habersizsiniz demek. Başarılar...
Çok başarılı olduğunuz için mi egonuzu böyle tavanda ben forumda 1 kişi mağdur etmedim onca alacak varken ben hiç almadım tek kalemde hepsini sildim hitaplarınızı ona göre yapın.
Zamanında o çocuğun bür taraflarını kaldrmayın dedim herkese ama noldu içerikmedya dan memnunum dedi çoğu al afiyet olsun memnuniyet, 60TL parası yok adam(+13) smm uğraşıyor üstüne.
Ben öncelerden safe web kullanarak site açıklarını bulup ilk havijle sonra acunetix ile girmeyi denerdim baktım giriyor database indirebiliyor dosyaları download edip sitenin destek kısmına yollar ve açıklarıda yollardım altada not düşerdim paypal adress diye gift toplardım işe yarıyordu ama şuanda sökermi bilmem
Etik bir hacker olmaktan kastın nedir? Bunların seviyeleri vardır. Yapmak istediklerini bana pm olarak belirtebilir misin? Yardımcı olayım sana kurs alacaksan da etkili al boşa gitmesin diye diyorum
Herkes kendince birşeyler yazmış.Kimi alay etmiş, kimi gerçekleri yüze vurmuş, kimisi de boş beleş post kasmış.
Sevgili kardeşim.
Türkiye de İnternet sektörüne, sanal aleme ergenlik yaşlarında başlayan bir çok insan da zaman zaman böyle hevesler oluyor.Bizler de de olmuştur.İnsan zaten doğası gereği gizemli şeylere merak duyar.Bende yapabilirim diye heves eder.Hafızamı yokluyorum eskiden Essentional Nettols v.b programlar vardı.Bu programların çoğu senin yetenek ve bilgi seviyene göre harikulade işler yapabiliyordu.Çoğumuz gençken denemiştir.Msn Checker Ağ izleme programı vardı.Aynı ağdaki bütün msn konuşmalarını anlık izleyebiliyordun.İnternet Cafelere gidip deneyen çoktur benim gibi 😊 Sonra insan da bende yapabilirim, bende öğrenebilirim hissi uyandırıyor.Fakat biraz kurcalayınca bu işlerin öyle kolay olmadığı, sadece zeka değil ayrıca insan da yetenek olması gerektiği gerçeğini gözler önüne seriyordu.
Hasıl-ı kelam bu istekler genelde bir dönem bütün gençler de oluşan geçici heveslerdir.Bunlar için paranı boşa harcama.Programlama dillerini öğrenmek istiyorsan tabi ki öğren kurslarına git.Bu bilgiler elbette sana sanal dünya da lazım olacak ve para kazandıracak.Onun dışında bu isteklerini ciddiye alma.Tecrübeyle sabittir ki, gelip geçici heveslerdir.
Bugün düşüneceğim r10 bir katogiri modaratör beni istemiyorsa forumda durmanın bir anlamı yok
@Ekpyrosis; hocam dün yorum yaptınız göremedim konu kaldırıldığı için neden böyle bir şey dediniz aklım almıyor istemiyorsanız Silver üyeliğim var geri iadesi oluyorsa 3-6 ay arası tatil moduna alıyım gelince değişen çok şey olur diye düşünüyorum bunca kişi istemiyorsa bir bildiği vardır
@Ucube; aynısı yapıldı forumda oda çekti gitti benim de sonum bu olacağını hisediyorum