Hocam bu tarz şeyler kremlerle ve ürünlerle geçmiyor çok uğraştım ben en sonunda dermatolojik destek aldım dermapen +mezoterapi yaptırdım 6 seans baya düzeldi sanada tavsiye ederim.
Ama illada kullanıcam dersen öncelikle iyi bir yüz temizleyici al yüzüne uygun yağlımı,yağsızmı karma bir cildinmi var buna göre ben chau diere diye bir marka kullanıyorum.Güzellik merkezlerinde satılıyor sadece.Diğer hepsini denedim simple,nivea,avon,sebamed vs vs hiçbiri işe yaramadı.

Chau diere ile günde 2 kez yüzünü yıkayarak siyah nokta problemini çözebilirsin.Cilt skarları çukurlar içinde cild soyucu ve besleyici bir jel tercih etmelisin.Krem cildini dahada yağlandırır ondan jel formunda bir ürün kullanabilirsin.En etkili ve iyi gelen isotrexin ve eritretin bunlar cildi soyar ve skarların lekelerin geçmesine yardımcı olur.Cildi birazda beslemek için munderm jel kullanabilirsin.A vitaminli içeriği sayesinde cildi toparlar gözenekleri sıkılaştırır mundermi haftada 1 maske olarak yapıp sabah yıkarsın.

Diğer isotrexin ve eritretin aynı içeriğe sahip birini seçerek günde 1-2 kez cildinee sürebilirsin.4 yıl cilt bakım sitesi yönetmiş biri olarak cildine uygun bir temizleme jeli ve dediğim iki jeli kullanmanı öneririm.Yine geçmezse uzman bir dermatolog veya sağlam bir cilt bakım merkezinden fraksiyonel lazer,dermapen,mezoterapi gibi uygulamar yaptırabilirsin.Son olarak iyi bir markanın toniğini kullanırsan hem ölü hücreleri cildinden kolay atarsın hemde çukurların ve cilt gözeneklerin sıkılaşır.Ama ucuza kaçma ve günde 1-2 defadan fazla hiçbir ürünü kullanma.