Yazılımcı Yalanları

İş öncesi :
------------

- Abi bu işi yapan yazılımcı kolaya kaçmış sana hazır sistem (laravel,codeigniter vb.) alıp düzenleyip vermiş (MVC , OOP Veya Design Patterns nedir haberi yok bunlar nedir diye sorarsanız apollo 11'de kullanıldı gibi şeyler duyabilirsiniz)
- Tüm kodlarda hata var ben sana 0'dan bunun 10 katı müthiş bir sistem yaparım zaten ben bu işi yıllardır yapıyorum (Adama facebook'un kaynak kodlarını göstersenizde nafile kendisinden üstün yazılımcı yok. Genelde bu yalanı duyduğunuzda web expert , facebook ve google kelimelerini sıkça duyabilirsiniz)

İş sonrası :
------------

- Ordan burdan alınmış ücretsiz hazır html temayı size itelemeye çalışırlar (bu temayı daha önce gördüğünüzü söylediğinizde size bunun yapımcısı benim olurmu abi ben yaptım bunu der)
- Düz deprecated olmuş mysql kodları kullanırlar (mysqli veya pdo nedir haberi yok sorduğunuzda o dil yeni çıktı zaten der)
- Php 5.6 versiyon kullanılmış php 7'den haberleri yoktur (Abi onlar işin teferruatı ha 5 ha 7 ne farkı var rakamı yükseltiyolar işimizi zorlaştırıyolar der)
- Github'dan alınmış yorum satırları silinmemiş hazır kodlar alır ve çalıştırmayı denerler (Abi o açıklamaları ben yazdım ordaki bilgiler benim diğer işlerime ait)
- Hazır kütüphaneleri bulunan sistemlerin entegrasyonunu yapmaya çalışırlar (Abi dünyada bu işi benden başka yapan yok istersen sana sinyal gönderme sistemi (push notification) bile yaparım ama ekstraya girer söyliyim)
- Full-stack developerım diyerek codepen'de bulunan css ve js kodları size göstererek kendilerini yüceltirler (Abi inan bak ben herşeyi kodlayabiliyorum al bak kanıtı bunlar burdaki tasarımları ve kodları hep ben elle yazdım)

Son olarak eğer abi beni microsoft , apple ve uber'den çağırdılar ama ben gitmedim napacam elin gavur firmalarında burda daha çok kazanıyom ben diyen birine denk geldiyseniz sakın kaçırmayın milletin binlerce lira harcıyarak bulduğu kafayı size konuşarak bedavaya yaşatabilir.

Nasıl olsa karşıdaki işi bilmiyor diyip işi almak adına atılan taklalardan bazıları bunlar. Aslında bu sektör ile ilgili bir komedi programı yapılabilir