Ersa111 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam o nasıl bi kadın la düşünsene gecenin ikisi kapınızın arkasında biri sizin evi dinliyor buradan korktum.
Dediğim gibi, odam asansöre çok yakın olduğu için gecenin bir vakti asansörün bizim katta durduğunu fark ettim ve hemen mercekten baktım. Görüntü korkutucu oluyor ve ciddi anlamda rahatsız ediyor. Özelini, hayatını, konuşmanı vs. hepsini dinlemeye çalışan biri var. Büyük ihtimal apartmanda ses çıkartan başka bir daire var ve öğrenciyiz diye bizden geliyor sanıyordu. Gereken cevabı verince sustu tabi ki.

Konu sahibine istinaden de şunları belirtmek istiyorum,

nacizane tavsiyem; şikayet eden kişilerle aranızda usumet yoksa gidip kapısını çalın ve şunu söyleyin. "ben kimi zaman rahatsız edici bir ses düzeyinde olduğumu fark edemiyorum. Sizden ricam, telefon numaramı versem ve sesten rahatsız olursanız bir kere en azından çaldırır veya mesaj atar mısınız? böylece sizi minimum düzeyde rahatsız ederim ve hem siz sorun yaşamazsınız hem de içim rahat olur."

Eski evimde alt komşuma bu şekilde söylemiştim. Alta su sızdırıyor ve en az 10 kere tesisatçı gelmesine rağmen geçmemişti. O da bu olayın sinirini hiç sesimiz çıkmazken kapımıza dayanarak ses yapıyorsunuz diye bağırarak geçirtiyordu. En son böyle bir çözüm getirdim ve zaten sesimiz çıkmadığı için bir kere bile aramadı. Komşuları iyi seçmek lazım, kötü komşu yerine 500-1000 lira daha fazla verir iyi komşuya sahip olurum.