2 aydır ara ara forum konularını okuyorum. özellikle pinterest başlıklıları. Rıfat Bey konuyu açtığı için özellikle tüm mesajları okudum. Burada okuduklarımdan ve başka konu başlıklarında okuduklarımdan çıkardığım sonuçlar ve çıkarımlar şunlar:
1- Rıfat Beyin en son kendisinin verdiği pinterest hesap sayısı 12.500 ün üzerindeydi. Bu kadar hesap manuel açılmaz, açmayla uğraşılmaz. Bu hesapları açmak için öncesinde devamlı cookie sileceksiniz ve ip adresi değiştireceksiniz. Bunun için ben olsam ayrı bir pc kullanırdım. Bu pc ye en basitinden bir mouse recovery benzeri bir otomatik çalışan bir program yazdırırdım. Daha öncesinde pinterest hesaplarının en ince ayrıntısına kadar gerekli olan bilgilerini, en basitinden excel veya xml dosyasında datalardım. Bu program kendi kendine ip adresi değiştirir, coockie siler, kendi kendine pinterest hesabı açar, tüm bilgileri otomatik pintereste girer, hatta pinterestten session code gibi gerekli herşeyi alır. Olay sadece 12 bin hesap açmak değil, her bir hesabın içinde gördüğüm kadarıyla 75 in üzerinde pano var. O panoları açmak bile çok zaman alır. Herşeyi otomatiğe bağlamak lazım.
2- Subdomain açmak ve email adresleri oluşturmak. Bu en kolayı. Çünkü, bizim gibi host hizmeti satın almak yerine kendi hostları vardır diye düşünüyorum. Kendi host sunucularından yüzlerce subdomain ve email adresi oluşturmak, keywordler hazır olduktan sonra 2 dakikalık iş. Pinterest hesap açılışı gibi otomatik açılacaklar.
3- Pinterestte pinleme işine gelecek olursak. Asıl ve gizli olan olay burası. Burada da bence şunu yapıyorlar. Öncesinde kullandıkları subdomain ve pano isimlerine ait olan internetteki tüm sayfaları(instagram, twitter, pinterest dışındakiler) tarıyorlar. Buradaki fotoları ve text bilgileri, depoluyor ve indexliyorlar. Fotoları ve text yazıları özgünleştiren yazılımlar kullanıyorlar, bilmediğim farklı yöntemlerde olabilir. Benzersiz ve zengin içerikli post saylarını pinliyorlar. Pinterest bu pinleri incelediğinde hiç kimsede olmayan hatta internette olmayan benzersiz foto ve text bilgileri görünce shadowban ve ban oluşmuyor.

Aklıma gelen ve çıkarımlarım bunlar. :-)
Forumu izlemeye ve öğrenmeye devam.
Not: Düşündüklerini icra et, hatalarını gör, düzelterek tekrar et, her zaman yeni birşeyler ekle. Mevcut olanı değiştirerek başarıya ulaşmak, yeni birşeyi icat etmekten daha kolaydır.