Akar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle eleştirilere bakalım:
Videoda gösterilen saldırmalar teknik değil zaten, o yorumu neye dayanarak yaptı arkadaş bilmiyorum. Videodaki bıçaklı saldırı yöntemleri sokakta geçerli yöntemler, ya yukarıdan aşağı, ya çapraz, ya bel veya bacak bölgesine direkt geriden ileri şeklinde saldırı olur sokakta. Bununla birlikte 16 dakikalık bir videoda bunun komple eğitimi değil, eğitime örnek birkaç teknik gösterimi yapılabileceğini unutmamak lazım. Dolayısıyla o el boştu, bu bacak boştu, o güç tekzibi o bölgeye işlemezdi, bunları tartışmak saçma olur. Bu videoda bu kadarı gösterilmiş. Alt yapısı olmayan kişi zaten o blokları da yapamaz, darbeleri de vuramaz. O zaman şimdi yakın dövüş antremanı mı yapsalardı öncelikle? Videoda birkaç örnekleme yapılmış, güzel.

Ben hocanın seviyesine, ustalığına, yöntemlerine bir şey diyemem. Uzak Doğu ve Batı felsefelerinin tamamı bugün birbirini yeriyor. Birinin kendi hocasını, üstadını göklere çıkarması normal ama başkasının hocasını ya da stilini aşağılaması bu felsefelerin tamamına aykırıdır.

Video olarak ben beğendim. Yapılmaya çalışılan iş güzel. Sese biraz daha yatırım yapmak lazım. Bir de teknikler ayrı pasajlar gibi video içinde bölüm bölüm verilirse, birer isimle birlikte önce kapağı gelir mesela (Soldan Blok ile Başa Darbe...sallıyorum) ardından da yöntemi gösterir; yani biraz daha kurgu-montaj işçiliği olursa çok fazla tutar diye düşünüyorum.

Şimdi artık ateşli silhlar da çok yaygın ama gençliğimden beri hep en çok bıçaktan korkmuşumdur. Hatta gençliğimde salona gittiğim zamanlar ana eğitimin dışında özellikle bıçağa karşı savunma ve atak yöntemlerine ilgi göstermiştim. Bıçak en kolay temin edilebilecek silah. Biliyorsunuz bir ara televizyonlara yansımıştı, adam yolda dönerciye girip bıçak alıp kapı önünde hasmına saldırmıştı. Kaçmak kaçmamak o yapı meselesi, ama elbette bir gerçek var, insan bir şekilde canını koruyacak. Buna gerektiğinde kaçmak da dahildir.

Öncelikle bende dediklerinize katılıyorum zaten katılmıyorum demedim o konuda bir sorun yok. Ama direkt olarak hani öyle saldırımı olur diye söylemek kötü bir olay. Ek olarak stiller arasında bir üstünlük yoktur sizin verdiğiniz emeğin çabanın üstünlüğü vardır. Sonuçta biz bu hareketleri yada yaptığımız hareketleri günde binlerce kez tekrarlıyoruz ister istemez bu da sokakta illaki bize avantaj sağlıyor. Benimde başıma kötü olaylar geldi ve yaklaşık sadece 2 yıldır salonda olmama rağmen kendimi korumayı başardım çok şükür ki bıçak falanda yoktu. Bıçak olduğu zaman söylediğiniz gibi ilk amacımız kaçmak olacak zaten o konuda hiç bir aykırı bir şey söylemem. Ben sadece oldu ki kaçamayacak durumdasınız , Allah korusun eşinize çocuklarınıza bir saldırı geldi o durumda öğrendiğiniz bildiğiniz ne varsa uygulamak zorundasınız ve bu durumda çıkabilecek tekniklerden yalnızca bir kaçını göstermeye çalıştı hocamız hepsi bu.