Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle

anti tpo o kadar da yuksek gelmemis sanirim ben ilk teste girdigim de 25 yasindaydim dedigim gibi 300 kusurlerde gelmisti o kadar korkma yataklara dusurecek bir hastalık değil. toplumumuzun yaklasık %20'sinde anti tpo yuksekligi var ve yuksek cogunlugunda da hiçbir tiroid hastalıgına cevirmeden devam eden bir hastalık. genel hal ve hareketten bir anda ortaya cıkan asırı kilo alımı yada kilo veriminde doktor tarafından ortaya cikariliyor. sizin rahatsizliginiz neydi tam olarak ne şikayetiniz vardi da anti tpo bakma geregi duydular ? bu hasimato cok net tanısı olan bir hastalık değil.. benim 300 anti tpo mevcutken bile zar zor ilaca basladilar tsh değerlerim normaldi cünkü. senin 88 iken direkt tanı koymak zor. otoimmun bir hastalık o yüzden vücut kendi tiroidini yabanci bir madde gibi algilayip yoketsin diye anti tpo antikorunu üretip gönderiyor ultrason da eğer tiroid bezin cok cok ufalmişsa muhtemelen hasimato tiroidisin ama en kesin tanlardan biri ultrasondaki tiroid bezinin görüntüsü. ilerleyen yaşlarda da hipotrioide sokuyor yani tiroid bezlerin iyice ufaldigi için artık hormon salgilamiyor. işte tüm bu olayların gecikmesi yada olmaması için baslanilan hap ömür boyu iciliyor işte. Allah dermansız dert vermesin kardeşim rahat ol bişi yok bunda.
Anne babamda vardı ben de baktırayım dedim ultrasonda çok küçülmemiş sanırım ama sonuca otoimmün tiroid yazmışlar anti tpo ve tsh de normal değerlerden yüksek çıkınca doktor hap verdi direkt 75 lik

siirvehikaye adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
rica ederim. haatalığınızla ilgili son paylaşımda birşeyler var,
https://www.instagram.com/p/B3ruu1LDfrW/
birçok kişi şifa buldu bu sayfa vesilesiyle, iyice inceleyin mutlaka...hatta sitede mesaj yaparsanız size doktor tavsiyesinde de bulunabilirler...
Çok teşekkürler çok içten söylüyorum uğraşmanız bile beni o kadar mutlu etti ki inşallah bir mucize olur da hallolur çok isterim gerçekten