aosmanergen adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Artık cidden bunaldım. Sürekli aynı şeyleri yapıyorum. Okula git okuldan gel. R10 a gir r10 dan çık başka foruma gir. Youtube'a gir twittera gir gündemi takip et. Sürekli ama sürekli aynı şeyler. Artık çok sıkılmaya başladım. Siz neler yapıyorsunuz sıkıntınızı gidermek için?
Not: Sosyal hayatım 0
1. İngilizce: Her şeyden önce bilmen gereken en önemli şey ingilizce. Bir yolunu bul ve öğren. Eğer ingilizce bilirsen öğrenme hızın artar. Daha çok kaynak tarayabilir, daha çok kitap okuyabilir ve daha çok insan ile iletişime geçebilirsin.
2. Kitap okumak: Kitap okumak abartılıyormuş gibi gelebilir ama çok önemlidir. Ne kadar çok okursan o kadar çok öğrenirsin. Ne kadar çok bilirsen o kadar çok kazanırsın. Bildiklerin sana para kazandırır, bilmediklerin ise kaybettirir.
3. Sağlık ve spor: Sağlık en önemlisidir. Sağlık olmadıktan sonra diğer hiçbir şeyin önemi kalmaz. Spor seni zinde tutar. Hayatından çıkardığın anda yavaş yavaş çökersin. Lisedeyken yaptığım en büyük hata; sınava hazırlanırken ekstra zamanımın olması için yaptığım günlük 1.5 saatlik sporu bırakmaktı. Bu beni hem beden hem de zihinsel sağlık açısından çökertti ki hala daha eski düzene dönemedim.
4. Öğrenmek: Her gün yeni bir şey öğrenerek geçir. Bunun farkındalığına ne kadar erken yaşta varırsan hayatın o kadar kısa sürede iyileşecektir. Anlık zevkler(aptal youtube videoları, diziler, filmler, sosyal medya vs...) yerine zamanını bir şeyler öğrenmeye harca.

Bunların farkına varmam uzun zamanımı aldı. Şuan 20 yaşındayım ama keşke birisi bana bunu 16 yaşındayken deseydi.
Not: Her zaman senden daha iyi olduğun kişilerin etrafında ol. Senin geleceğine ve düşüncelerine çevren etki eder. Eğer çevrendeki en zeki kişi olduğunu düşünüyorsan, kesinlikle o çevreden ayrılmalısın.
Unutma: Senden zeki kişiler asla seni eleştirmez. Seni sadece senden düşük seviyedeki kişiler eleştirir.