[QUOTE=gakaguka;1075644329]
En büyük dert. Tamam her kafede, her barda sigara yasal olmasın ama sigaralı mekanları "Burada sigara içilmektedir ve sağlığa zararlıdır" ilanıyla serbest bırak. Yok arkadaş, sık sık kontrol etmiyorlar, kısmen rahat bırakıyorlar ki para lazım olunca bir anda vurgun yapsınlar.
Yarın alsancak karakola gidip belgelerini al dediler.Acaba onu orda iletsem yararlı olurmu yoksa boşmu yapmış olurum.
İtiraz edersen bir nebze kurtulma şansın var. Ancak işi inada bindirirlerse o cezayı yersin ve uğraştığınla kalırsın. Şu anki hukuk anlayışımıza göre o cezayı yeme ihtimalin daha yüksek. Zamanında İzmir'de bar işletmiş biri olarak söylüyorum ki eğer bir yerden talimat ya da şikayet gelmediyse devlet pek ilişmiyor. Bu cezayı ödemek gerekir mi? Bu ceza vicdan gerektiren bir ceza mı? Hayır. Ancak 130 lira bugüne göre yüksek bir para değil, uğraşmaya değmez. Bir ailenin haftalık pazar masrafının yarısı bile değil.
Tabi ayağınızı buna göre denk alın. Daha samimi olduğunuz, daha salaş mekanlara gidin. Daha can ciğer olduğunuz işletmelerde oturun.