ResimBox adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Benim bu tür konularda en başından beri anlamadığım bir şey var. İnsanlar diyor ki ; "Aylık gerinin bilmem kaç katından fazlasına satmanız mantıksız." Bu 24 ay olur, 48 ay da olabilir.
Bu çok saçma. Forum olarak bunu aşabilmiş değiliz ya da ben işin mantığını çözemedim. Ben konu sahibinin yerinde olsam, en az 3-4 yıllık karşılığı satarım. (36-48 ay)
Neden mi ? Gelin küçük bir hesap yapalım.
  1. Her yıl domain ücreti ödüyor.
  2. Her yıl hosting ücreti ödüyor.
  3. Makale yazıyor ya da yazdırıyor. Bu bir maliyet. (Hem zaman, hem emek, hem de parasal.)
  4. Ve işin en zor kısmını başarıyor. Finans gibi bir sektörde, yani yüzlerce re-write yazılmış siteler içersinden sıyrılıp organik ziyaretçi ile siteyi google'a sevdiriyor. Sırf bunun için zaten 24 aylık bir ücret alırım. Vermiyor musunuz? Kolaysa kendiniz yapın o zaman derim.
  5. Açın bir site. Yazın/yazdırın bakalım kendi deyiminiz ile özgün makaleler. Günde kaç tane yazdırıp, kaç tanesini yayınlayacaksınız. Türlü türlü sitenizi google'a sevdirmenin formüllerini arayın bakalım.
  6. Ve başarı elde etmiş olduğunuz, tutturduğunuz bir siteyi (google'a kendini sevdirmiş ve gelir de getiriyor.) sonra satışa çıkarın.
Aceba ben mi çok pintiyim. Ya da malım mı çok kıymetli bilmiyorum. Bu kadar uğraşacam edicem, bir bebek büyütür gibi siteyi büyütücem. Hem de öyle gizli/rakipsiz bir sektör değil de, rekabetin yüksek olduğu bir site yapıcam, sonra gelicem 1 yıllık fiyatına satıcam.
Acil mi paraya ihtiyacım var ? Satmak yerine kredi çekerim, yiyeceğim faizi sitenin gelirinden karşılarım. Yani herkes olaya basit bir ticaretmiş gibi bakıyor nedense.
(Bu arada konu sahibini tanımam etmem, arkadaşım eşim dostum değildir. Kendi fikirlerimi paylaşmak istedim.)
Hocam yazdıklarınıza aynen katılıyorum fakat şöyle bir durum var, Google'ın bir güncellemeyle ne yapacağı bilinmiyor. En son güncellemeyle forumda site sahiplerinin %70-80'i sitelerinin çok büyük hit kayıpları yaşadıklarını söyledi(haber siteleri hitlerini %40-50 arttırdı). Yani bugün 10k hit alan siteniz yarın bir güncellemeyle yarı yarıya hit kaybı yaşayabilir ve bu çok düşük olasılıklı bir ihtimal değil. Google her sene onlarca küçük çaplı güncelleme ve senede en azından bir adet büyük çaplı güncelleme yayınlıyor. Bu kadar güncellemelerin birinde es kaza site bir gitse bir daha ne kadar zamanda toparlar kim bilir. O yüzden alıcıda parasını daha kısa zamanda amorti etmeye çalışıyor bu sektörde. Burada hem satıcı haklı hem alıcı. Ama boş muhabbet olmaması için alıcının böyle polemiklere girmesini onaylamıyorum. Satıcı isterse x100 fiyatına satar, kimsenin bir şey deme hakkı yok. Zaten satılmazsa ve satıcı malını gerçekten satmak istiyorsa fiyatta indirime gidip piyasaya uyacaktır.