Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
Çin gibi bir üretim cennetinden aldığınız ürünlerin kısa sürede ekonomik olarak ulaşması muhteşem birşey bana göre. Çin dediğinizde aklınıza sadece telefon kılıfı gelmesin. Çin neredeyse tüm elektronik cihaz bileşenlerinin üretim merkezi. Yani bir teknoloji ürettiğinizde ihtiyacınız olan parçaları cok ucuza temin edebilirsiniz. Burada önemli olan birşey üretebilmek.
Küçük esnaf dünyanın herhangi bir yerinde olan global gelişmelerden olumsuz etkilenebilir çünkü ilerlemeye açık değildir. Yıllarca kargo ve e-ticaretin küçük esnafı bitireceği söylendi. Bugün çok az kafası çalışan bakkal bile e-ticaretle mahallesinden tüm ülkeye hatta dünyaya açıldı. Yeniliğe direnen de - sağlık sorunları nedeniyle- dükkanı devretti gitti.
Hayat durmadan ilerler ve değişir. Değişime ayak uyduramayanlar türünü devam ettiremez. Bu kural ticarette de geçerlidir, eğitimde de, insan ilişkilerinde de sağlıkta da. Bir tren gelecek diye zarar gören esnafın nesli zaten sona geldi. Bundan 10-20 yıl sonra belki esnaflık diye bir ticaret şekli bile olmayacak.