Androix adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sana buraya öyle bir destan yazardım ki cevap olarak inan buna sadece vaktim yok.
Onlar üşüsün bizimkiler demedim, senin bakış açın ve düşüncelerin henüz yeteri kadar ileriyi göremiyor.
Benim söylediğim açık ve net bir şekilde, Orada üşüyen hiç kimse yok! Bir yardım yapılacaksa devletin kasası dolu, bunların kasasını doldurmayın demekti. Yardım yapacaksanız kendi vatandaşınızdan başlayın demekti.
Bu mesajınla da zaten gerçekten benim devletim olduğunu anladım. senin olmasın
Orada üşüyen hiç kimse yok öyle mi? Sahada kaç tanıdığın var bilmiyorum ama ben Suriye üzerine senelerce haber yazarlığı yaptım, yazdığım haberleri İHA dahil birçok haber ajansı ve haber sitesi yayınladı. Sahada insani yardım kuruluşları görevlileri ile de, muhabirler ile de, grup sözcüleri ile de, siviller ile de kontak halindeyim yıllardır. Saha senin sandığın gibi değil, devletin kasası da dolu değil. Avrupa'dan geldiğini iddia ettiğin paranın kat kat fazlası harcandı ve hayatları altüst edilerek yardıma muhtaç hale getirilmiş onca insanın ihtiyacı yüz milyar dolar ile bile tam anlamıyla karşılanamaz. Sadece sınıra kurulacak yeni sığınmacı şehirlerinin maliyeti bile yüzlerce milyar TL olarak hesaplanıyor.