Verdiğiniz örnek ile konuştuğumuz konunun bir alakası yok. Burada rekabet ortamı için oluşturulmuş haksızlıktan bahsediliyor. Booking otel sahiplerine diyorki " Canım üyelerim. Otelinizi benim sitemde 100 TL'ye satıyorsanız eğer başka yerlerde 100 TL'nin üzerinde satabilirsiniz. " Yani diyorki başka yerlerde 100 TL'ye satamazsın. Üstelik başka yerde 100 TL'nin altına da satamazsın. Buda haksız rekabeti doğuruyor haliyle. Çünkü Booking'in koştuğu şart yasal değil. Sizin bahsettiğiniz komisyon oranları ile " HAKSIZ REKABET " dolayısıyla aldıkları ceza arasında bir bağlam bulunmuyor.
" Hocam söylediğiniz teklif ancak otel sahibi tarafından onay red verilir. "
Buda yine konuyla alakasız bir yorum. Booking'in aldığı ceza rekabet içerisinde bulunduğu diğer firmaları korumak adına aldığı bir ceza. Otelleri korumak için değil.
Bu karar otellerin alabileceği, insiyatifine bırakabileceği bir durum değil.
Hayır bu konuda bilginiz yanlış. Acenta sistemi şu şekildedir. X hotel Acentalalar anlaşma sağlamak ister. X acentaya 100 lira bir gece denir mesala. y firmaya 100 lira bookinge 100 lira denir. booking derki ben %5 komisyon alıyorum y firması ben %15 der. x firması %15 der. Bu durumda otel sahibide zaten komisyon oranlarını hesaplayıp oda fiyatlarını belirler. bookingde oda fyatını daha uyguna verir. çünkü zaten %10 karı vardır diger acentalara göre. Bu durumda booking kimseye benden daha uygun fiyat vermiceksin felan demiş olmuyor. Böyle bi sözleşme maddeside yok üstelik. Şu anda bunu siz söylüyorsunuz.