Merhaba arkadaşlar, Uzun süredir üzerinde çalıştığım bir projemiz var, daha doğrusu bir arkadaşımızın projesi arkadaşım projeyi sadece bana anlattı, baya başarılı bir proje, proje Uygulama türünden olacak, şimdi arkadaşım diyor ki ben bu projemi yazılımcıya anlatıp uygulamayı yaptırmak istiyorum ama yazılımcı ya proje fikrimi *alıp kendisi kullanır veya satarsa diyor? Bu konuda biraz tedirgin, (Projesi ciddi manada yapılmamış ve ihtiyaç olan bir proje) Yazılımcının böyle birşey yapmaması açısından fikri *almaması için neler yapılabilir? Telif hakkı, veya Patent cinsinden?
Bir yerde "projenizin calinmasindan degil, basarisiz olmasinda korkun" gibi bir sey yaziyordu. Proje illa klonlanir. Siz markete atarsiniz yukselen kadar 2 ay gecer. 1. ayinca butcesi olan biri gorurur yaptrimasi 1 ay surer. 2. ay reklami basar sizi gecer. Daha once yapilmadi diye tutacak diye bir sey yok ustad. Daha once niye yapilmadigini da arastirmak lazim.
Cevrenizde ki guvendiginiz insanlarin referans oldugu kisiler ile calisarak belki biraz da olsa rahat edebilirsiniz guven konusunda.