Site Adı : Mucize Doktor - Sağlık Bilgileri Sitesi
Site Adresi : www.mucizedoktor.net Sitenin kullandığı altyapı : Php ve mysql.
Açıldığı Tarih : 10/10/2019
Site İçeriği & Amacı : Sağlık sektörü üzerine geniş çaplı olarak hazırlanan projemin amacı hem faydalı bilgiler sunmak hem de kazanç sağlamak.
Sitenin ilerleyen günlerdeki hedefleri : Proje ilerleyen zamanlarda gerekli bilgi doygunluğuna ulaştığın da tam bir sağlık ansiklopedisi olacak, bunun için elimden gelen hırs ve azmi sonuna kadar kullanacağım.
Açıklamalar : Merhaba arkadaşlar, senelerdir bu sektörün içerisindeyim bir kaç proje yapmıştım zamanın da, fakat hep ilgisizlikten kaybolup gittiler hep bir hevesle alınan domainler ardından yazılımlar, içerikler ve belirli bir süre sonunda ilgisiz bırakılması ile kaybolan projeler..
İlk önce düşündüm ve insanlar çoğu sağlık sorununu internetten araştırıyor, bu aslın da sağlıklı bir bilgi değil sonuçta doktor değiliz, ama ilk başta ben de dahil olmak üzere mesela boynum ağrıdı, google üzerinden arama yapıyorum boyun ağrısına ne iyi gelir neden olur vb. gibi zaten oradan bilgilendikten sonra doktora da başvuruyorum ama öncesin de biraz bilgilenmiş olmanın bir zararı yok. Gelelim projemize, daha öncesin de asp ile uğraşmış biri olarak yoluma visual studio altyapısı ile
asp.net dilin de devam ettim yaklaşık 7-8 ay önce bir abimin önermesi ile php üzerine çalışmalara başladım temelim olduğu için daha kolay oldu benim için ve bir kaç test projeleri yaptım kendime daha sonrasın da bu projeyi oluştururken dedim ki wordpress kullanmayacağım ve kendim oluşturduğum bir sistem ile devam edeceğim bu yoldan çıkarak projemi tamamladım ve ilk önce beta daha sonra da normal olarak yayına soktum. Forumdan bir arkadaş ile anlaşıldı 25 makale ile başladık şuan sitede 7-8 tanesi girildi, bir an da hepsini girmek yerine günlük olarak girmeyi tercih ediyorum böylece google tarafında sürekli güncel olduğumu göstermiş olmak düşüncesi ile..
Gelelim alan adına, alan adım yeni çıkan bir popüler diziden esinlendi. Sürekli projeme domain arıyordum fakat bulamadım çoğu düşündüğüm domain alınmış veya satılık durumdaydı, ben de bu isim üzerinden yürümeye karar verdim baktım .com uzantısı doluydu .net uzantısını görünce hemen aldım, forumdan da bir arkadaş tan hostingimizi aldım şuan stabil olarak çalışmakta.
Sitede yaptığım işlemler şu şekilde listelenebilir ;
* Seo ya uyumlu yazı başlığından oluşan linkler.
* Her yazıya ait anahtar kelimeler, tanıtım başlıkları metataglar içerisine yerleştirildi.
* Yazı başlıkları alt başlıklar <h1> <h2> etiketleri ile kullanıldı.
* Domain direk aranma hacmi olan yeni popüler bir dizi ve sağlık sektörüne gidecek isim olarak alındı.
* Https sertifikası aktif hale getirildi.
* Sitemap.xml oluşturulup google üzerine yüklendi.
* Tüm gerekli hesaplar analizler açıldı kullanıma başlamak üzere gerekli kısımlara eklendi.
* Adsense reklamları hazır hale getirildi ve siteye entegre edildi.
* Mobil kısım ayrıca kodlandı ve siteye ilk girildiğin de mobilden veya tabletten giren kullanıcılar direk m. diye oluşturulan subdomaine yönlendirildi.
* Google üzerinden gelen kullanıcı direk yazıları okuduğu sayfaya gelir ise mobil kullanıyorsa ve google üzerin deki linki normal link ise onu da bölüp linkin başına m. ekleyip tekrar mobil kısma yönlendirildi.
* Bootstrap ve css kullanıldı bu saye de site her platforum da rahat bir şekil de kullanılabiliyor.
* Makalelerin tamamı özgün bir şekil de hazırlanmakta, bunun haricin de kopya içerik kesinlikle olmayacak.
* Pinterest hesabı açıldı ve içinden özel ebatlar da hazırlanan görsel ile paylaşımlara başlanıldı.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar, yine ekleme yapabilirim.
Sizce site nasıl olmuş, eksikleri var ise nelerdir ? Tüm eleştirilere ve yorumlara açığım sonuçta kimse kusursuz değildir ve bu projenin bir yerlere gelmesi için elimden geleni yapacağım, şimdiden teşekkür ediyorum..