1*Ben amatör olarak fidan yetiştirmeye çalışıyorum. Hiçbir resmi kurumsal bağlantım yok. Siteye üye olmak için kayıtlı fidancı olmam şart mı?
2*Blog kullanımnız gayet başarılı. Blogda şu konulara da yer vermenizi tavsiye ederim. Türkiyede olmayan ama yeni yeni üretilmeye başlayan ve çok kazandıran bazı meyveler vs var. Bu tür haberleri derleyip ayrı bir kategoride yayınamanız iyi olur. ben haberlerde denk geliyorum, sonra unutup gidiyorum. Şu zamanlarda ben de goji berry gibi kazançlı bir meyve yetiştirmeyi düşünüyorum. Ama daha önce cazip gördüğüm meyve türlerinin hepsini unuttum.
Aslında başlıca amacım piyasaya hükmeden 5-6 ve sonrasında gelen 3-4 fidancıyı aynı ortam üzerinden satış yapmaya başlatmak şuan, yani sertifikalı ürün vs. satışı yapmaları gerekiyor ki yasal olarak sorun falan yaşamayalım. Ama bazı kişiler tek ürüne yoğunlaşıp bazı fidancılar ile anlaşıyorlar, bu şekilde de ilerleyen dönemde satış yapılabilir. Gojiberi de var aslında ama şuan stoklarında yok bildiğim kadarıyla. Ama eğer geniş çaplı düşünüyorsanız ve yaşlandıkça elde patlamayan aksine değer kazandıran kamkuat - kumkuat - kamkat- kumkat adı her ne ise, o bitkiyi yetiştirebilirsiniz. Mesela ceviz fidanı diye mille bir saldırdı, aşılılar 45 lira, aşısızlar 5-6 liraya satılıyor. Tercih milletin tabi.

Blog olayı da, aslında sıkı bir giriş yapmak adına açtım. 5-6 konuyu sanırım başka bir arkadaş yazdı, iki yazarımız var. Biri blog yazarı, biri makale yazarı. İkisi de fidan ara sitesinin maskotu aslında.

Önce olan bitkiler için ön yazılar yazdım. İlerleyen dönemde çok daha detaylı ve ülkemizde de aranan ender bitkilerin içeriklerini de yazacağız bolca, şuan blog kurmayan e-ticaret sitesi pek kalmadı, özellikle dikim reçetesi gerekiyor ise.