Merhaba,

Geçen gün arkadaşım aradı ve "sağlam bir tedarikçi buldum, reklamımı ayarladım, oyun için item ve oyun parası satmak istiyorum ufak bir site kurabilir miyiz?" dedi.

Tedarikçi işi bırakacakmış ve toplu bir şekilde elindekileri satıyormuş. Bu fiziki olmayan ürünleri en fazla 2 ay içinde satıp siteyi kapatma düşüncesi var. (Stok bitecek ve yenileme imkanı yok)

Merak ettiğim konu bu işin vergilendirilmesi nasıl olur? Ödeme kişisel banka hesabına geçecek ve oyun içi -elden denebilecek- satış gerçekleşecek.

Bahsettiğine göre reklamı çok sağlam olacakmış ve 3 kişi 24 saat boyunca vardiyalı olarak satış gerçekleştirecekmiş. Burada 3.kişi ben oluyorum ve aklımda ciddi soru işaretleri var.

Ödemeler sadece havale/eft ile kişisel banka hesaplarına yapılacak. Fatura kesme imkanımız zaten yok ve yoğun bir şekilde satış yapacağımızı söylüyor.

Eğer kabul edersem 3 kişinin (yani bizim) banka hesapları kullanılarak ödeme alınacak.

Sizce risk var mı? Bu işe girmeli miyim yoksa geri mi çevirmeliyim çok kararsızım. Bu konuda beni aydınlatabilirseniz çok mutlu olurum.

Sevgiler.