dertliA adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ayçiçeği yağı değil margarindir o.

bunun belgeseli bile yapıldı biraz okumanı araştırmanı tavsiye ederim. 1950 den itibaren nelerden taviz vermişiz neleri almaya başlamışız abd den. Osmanlıdan beri iyi olduğumuz nadir konulardan birisi de tekstildir ve o zamana kadar kefen beziizi de biz üretirken nasıl oldu da anadolu amelken amalken denilen kefen bezinin ülkemize nasıl getirildiğini bir araştır bakalım. açılımı amerikan bezi dir. zeytinyağının yemeklerde kullanınca nasıl hasta ettiğini tüm o zamanki muhtarlıklara belediyelere hastanelere vb çarşaf çarşaf astırıldığını bir araştır bakalım .
Zeytinyağının alternatifi margarin midir ki onun yerine konmuş olsun?
Kaldı ki kimse o türküden dolayi vazgeçmedi. Bu saçmalığın daniskası. 35 yaşındayım o türkünün evimizde dinlendiğini hic duymadım. 20 yaşına kadar evimize 1 2 kere haricinde zeytinyagi girdiğini de hatirlamam. Sonrasında zaten üniversite vs için evden ayrıldım. Ama zeytinyağı neden girmedi çok iyi biliyorum çünkü pahalıydı!
Belgeseli de s.yalçın kafasindaki komplocu adamlar yaptıysa normaldir.

Mesele tamamen ekonomik. Sen 100 200 yıllık teknoloji ile 10 liraya üretirken adam son teknoloji ile 2 liraya üretince senin için üretmek hiç de mantıklı olmuyor. Senin vatandaşın da ucuz olanı alıyor.

Tekstilde şunda bunda olayın özü budur. Gerisi saçmalıktır...