Gitmek istiyorsanız ayrı konu, istemiyorsanız da ona göre işlem yapılacaktır ancak, askerlik sağlık yönetmeliğine bir bakın.

Atıyorum, 110 kg alınmaz ise siz 120 kg iseniz, 1 yıl erteleme verirler muhtemelen. Ama doktora kalmış ilk etap.
Yani, siz askere gidiyorum gibi işlemleri başlatacaksınız, öyle seni alırlar almazlar diye bir olay yok.
Hastalığınızı belirtirsiniz, eğitim araştırma hastanesine gönderirler. Bu hastanede ilk etapta tek hekim karar veriyor.
Adam çıkıp çat elverişsiz verebilir de, elverişlidir de diyebilir. Kuralmış, yönetmelikmiş, biraz keyfe kalmış artık.
Elverişsiz vs. verirlerse heyet hakkınız oluyor, heyet zaten bakmıyor bile, doktor ne dediyse odur.
Eğer elverişlidir derlerse, itiraz hakkınız var, başka yere yollarlar ama itiraz süreleri çok uzundur ve değeceğini düşünürseniz itiraz edersiniz.
3 yıl boyunca her yıl kontrole alırlar, kilo devam ise muafiyet alabilirsiniz ama kilo olaylarında biraz daha sıkı tutuyorlar işi.
Yani keyfi kilo alıp alıp gidiyor izlenimi verilince gel bakayım diyebiliyorlar, bizim bir gelinin kardeşi güle oynaya git gel yaparken, elverişli verdiler. Biz askerde zayıflatırız hesabı.

Not: üstte arkadaşlar biraz karışık yazmış.

1 yıl hasta erteli yazar, bir yıl tecil olur. Sonra resmi yazı ile hastaneye yollanırsınız 1 yıl sonra, etti mi iki yıl. Sonra tekrar yollanırsınız, ondan sonra ya al bunu ya da muaf ver olayı devreye girer.