hepinize çok teşekkürler.

the_white adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
25 dolara bir google play developer hesabı alın. Başkalarına yükletip sonra sıkıntı çekmeyin.
impROS01 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar hocam,

1. Sadece Google Play Developer Console'a kayıt olmak için 1 seferlik 25 Dolar ödüyorsun, ondan sonra uygulama yükleme ücretsiz.
2. Evet, çünkü uygulama onun hesabında ise onun kontrolünde olur.
3. Kullanıcı bilgilerini sqlite ile telefon hafızasında tutabilirsin, ama bilgilere internet üzerinden erişmen için bir domain ve host şart.
4. String.xml denilen bir dosya var, bunu her ülke için ayrı ayrı oluşturursan ve uygulama içindeki yazıları static değil de String xml üzerinden referans gösterirsen otomatik olarak telefona göre dil değişir. örnek veriyorum Türkiye ve İngiltere için birer string.xml dosyası oluşturdun ve string xmldeki Türkçe söyle olur:

<string name="hello">Merhaba</string>

ingilizce için de şöyle yaparsın

<string name="hello">Hello</string>

gerisini android işletim sistemi halleder. Telefon Türkçeyse "Merhaba" yazar, İngilizceyse "Hello" yazar. String.xmli internette araştırırsan androidte çeviri yapmanın çok kolay olduğunu görürsün hocam.

Kolay gelsin..
Gezinticocuk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
1 ve 2 ye cevap vereyim hocam diğerlerini bilen biri yazabilir.

1- Uygulamayı yüklemek ücretsiz fakat yüklemek için yayıncı hesabı açmanız gerekiyor.Ben geçen sene 25 dolar sanırım ödeme yapmıştım. 1 kereye mahsus veriyorsunuz bir daha sınırsız bir şekilde uygulama ya da oyun yayınlayabilirsiniz.

2-Uygulamayı kendi hesabınız'dan yükletirseniz bir sorun olmaz. Ayrıca kaynak dosyaları ve ya diğer tüm bilgiler elinizdeyse her hangi birisine tekrar güncelleme yaptırabilirsiniz.
müsadenizle birşey daha sormak istiyorum. örneğin biri ile anlaştım ve bir uygulama veya oyun yaptırdım.anlaştığım kişinin bana yaptığı oyunu veya uygulamayı başka kişilere satmayacağına nasıl emin olabilirim.