sosyalbilisimci adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam merhabalar. Forumda bir çok firma sahibi ürünleri için satış ortağı aramakta. Bende sosyal medya üzerinden satış yapabileceğim ürünler arıyorum. Daha önce de biraz yaptım fakat ilgilenmedim. Şuanda mdf tablo işiyle başlıyorum bu işe. Daha sonra giyim, veya dijital ürün satışı vb bir şeyler bulursam da yapmayı düşünüyorum.
Benim sorum şu;
İnstagram veya Facebook üzerinden satacağım ürünlerin vergisi, faturası, paketlemesi vs tamamen kişiye ait biliyorsunuz. Bir wordpress sitesi kurup, woocommerce eklentisi ile ürün satmak istesem benim de şirket sahibi olmam ve fatura kesmem gerekiyor mu ?

Zaten ürünün sahibi bu işi yapıyor benim yerime, ben komisyonumu alacağım. Herhangi bir vergi numarası talebi vs olursa kişilerin, ürün sahibinin, firma sahibinin bilgilerini vermem ile bu şekilde yasal sorumluluktan, problemden kurtulur muyum ?

İlla şirket kurmam ve fatura kesmem gerekiyor mu site açıp satış yapmam için. Şimdiden teşekkür ederim
Kazandığınız komisyonda bir gelir ve gelir vergisine tabii. Beyanla vergi ödenebilir belki illa vergi mükellefi olmanıza gerek yok bu durumda.

Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Başlangıç olarak cebinizde bir kaç bin tl var ve günlük bu işe ayırabileceğiniz 5-6 saatiniz var ne iş yapardınız ?

Aklımdan bir tek instagram geçiyor kadın,hayvan gibi bir kategori üzerinden gidip satış ortaklığı yapmak ne kadar kazandırır bu işin karı yüksek midir ?

Her türlü fikire ve desteğinize açığım. saygılar
Bence kendi ürünlerinizi satın, birkaç bin lira ile başlar 10-20 bin yaparsınız kısa sürede. İnstagramda en iyi ayakkabı gider, hızlı ve sorunsuz. Bir tedarikçi bulun ve stoktan direk satış yapın ufak ufak.