Selamlar Arkadaşlar,
Aşağıdaki ekran görüntileri bu yazı yazılırken alındı, uzun yıllar (~3 yıl) WordPress ile cebelleştikten sonra (konu ile alakalı ilgili yazılarım mevcuttur, aramaya inanın) yenilerde hızlı olduğunu duyduğum keza çok daha da güvenilir olan Js'lere bakmaya başladım, derken kendime uygun bulduğum React Js + Next Js ardından google analytics kodunu eklemede yaşadığım sıkıntıdan dolayı Next Js başka bir bahara kaldı, yine yola React Js ve bu defa Gatsby Js ile devam etmeye karar verdim,
Geleyim bu konuyu açmamın sebebine; lütfen artık yüzünüzü bu tarafa dönün. Js'de en güzel taraflarından biri de sistem kaynaklarını sömürmüyorlar, yani github'dan alacağınız bir hesap ile ücretsiz host işlemini de yapabilirsiniz. Hatta işi bir tık daha ileri götürüp size ait domani de bağlarsanız tadından yenmez, SSL zaten CloudFlare'de ücretsiz. En güzel tarafı zırt pırt güncelleme derdi yok, eklenti sorunu yok, sql derdi yok, vs. 2 satır terminal kullanmayı biliyorsanız zaten bir sürü kaynak var ama başlamak için en güzeli udemy'den Ubuntu dersleri olabilir (~30-40₺) ve kabaca 5 saatte bu iş tamamlanır. Ardından Js aramaya başlayabilirsiniz, github'da yığınla var.
Bu arada bu ekran görünülerinin bir tık üstü de mümkün ama analytics kodunu ekleyemedim, elbette yardım alarak yapılabilirdi ama bu konularda da kendimden başkasını tanımadığım için kendi göbeğimi yine kendim kestim.
Baştan söyleyeyim bu yol; kan, ter ve gözyaşı ile aşılıyor ama sonu güzel arkadaşlar, siz de gelin
Kolay gelsin arkadaşlar.