Bunun mümkün olabilmesi çok çok zor artık Windows gibi bir işletim sistemi üzerinden konuşuyorum buna yakın bir işletim sistemi yapmak çok çok zor ve maliyetli zamanında Open Source OS ile Pardus yazıldı ama kimse yüzüne bile bakmadı. Adamlarsa NASA diye bir gerçek var elemanlar marsta yaşam fikri ile çalışmalar yürütürken biz bugün karnımıza girecek lokmanım hesabını yapıyoruz aramızda öyle küçükbir fark değil uçurumlar var.Çok geç kalınmış olması hiçbir şey yapılmadan bekleneceği anlamına mı gelir tabi ki hayır mesela askeri anlamda Electromagnetic Railgun teknolojisi Amerikada bulundu bizde kısa süre sonra bu teknoloji üzerinde çalışma başlattık ve yetiştik.Dünya üzerinde bir elektrikli araba furyası başladı bizde bundan 4 5 yıl önce Cadillac marka üretimi biten araçların projeleri milyon dolarlar karşılığında satın alındı ve hiçbir şekilde kullanılmadı değişmeai gereken çok şey var üzerinde durulması gereken çok şey var ancak zihniyetler değişmediği sürece bir adım öne gitmek mümkün değil sadece birilerinin cepleri doluyor hepsi o kadar
İşletim sistemi kolay , elimizde linux gibi mükemmel bir altyapı varken MS kullanmak ticari bir konudur .
Bir devlet büyüğü bu işten anlayan kişiler ile anlaşması lazım .
İHA yapıp siha yapıp Google haritalar ile uçurmak kolay değil ama zorda değil 😃