Scacrow adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kendi tescilinizi kendiniz yapabilirsiniz kimseye ihtiyacınız yok. 205 lira harç ödüyorsunuz, tescil belgeniz çıktıktan sonra 550 tl tekrar harç ödüyorsunuz 10 sene başka ödeme yapmıyorsunuz. Başvuru evrağınızla nic.tr sitesinden 25 tl ye 1 senelik domain alabilirsiniz 5 senelik 100 tl ödemeniz gerekiyor. İşlemden önce yapmanız gereken sadece markanızın sınıfını belirlemeniz ve o sınıfta markanızın daha önce tescillenip tescillenmediğine bakmanız. Markanız riskliyse itiraz gelme durumu olabilir bu işlem de ret yemenize kısmi ret yemenize ya da işlemlerinizin uzamasına sebep olabilir. Markanızın tpe sitesinde bulunan online modülünden kontrol edebilirsiniz.

Aslında biraz vakit bulsam konu açıp isteyenlerin markalarını ücretsiz araştıracağım ama konu biraz hassas olduğu için bulaşmak istemiyorum. Bazen insanlar markalarını paylaşmak istemiyorlar o yüzden forumda pek bulaşmıyorum bu işlere.
Kurum Kararına itirazlar, bülten yayınına itirazlar, kısmı yenileme v.s gibi işlemlerde sonra vekilmi arıcak arkadaşlar merak ettim doğrusu her işin bir uzmanı vardır mahkemede tek başınıza haklı çıkabiliyorsanız neden avukat tutuyorsunuz ?