bozkaplan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Trump geçenlerde PKK/PYD ye terörist demedi mi ? Siyasette olsa hangi kafayla/amaçla olursa olsun sonuçta açıkça terörist olduğunu belirtti.

2. Maddenizde tamamen siyaset .. Önemli olan amaç ve hedef değil midir ?
1) Trump'ın bireysel olarak demesi başka şeydir ABD devletinin bunu demesi başka şeydir.Trump çok şey diyor ama ABD de bile sallamıyor kimse. Suriyelileri, sudanlıları vs. ülkeye almıcam da dedi. bunu yapmak için kararname de yayınladı ama ne oldu?

2. maddeyi anladığınızı hiç sanmıyorum.

EgemenPolat adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sanırım ilk defa size katılıyorum

Birleşik Devletler başkanı olarak Obama seçildiğinde "ABD Başkanı" gibi bir isimle(tam ismini hatırlamıyorum) belgesel yapmışlar.

Başkanlık uçağının pilotuna soruyorlar, bu gün yeni başkan ile ilk uçuşunuz, nasıl bir duygu vs...
Adamın Yanıt:
Ben 20-30 yıldır Başkanlık uçağının pilotuyum, benim için başkanın kim olduğu önemli değil, ben Birleşik Devletler başkanını taşıyorum, Obama'yı değil gibi cümleler kuruyordu.

Bizde koltuk değişti mi, her şey sil baştan.
işte gelişmiş ülkelerde kurala ve yaptığın işe bakılıyor. bizde ise kim olduğuna.

bundan bi on sene kadar önce avrupa ülkelerinden birinde seçim sonrası koalisyon hükümeti kurulması gerekiyor ama bi türlü kurulamıyor. 6 ay falan sanırım.
ama ülkede hiçbirşey aksamıyor. herşey güllük gülistanlık devam edip gidiyor.

ben geçmişte bi bakanlığın merkez teşkilatında çalıştım. işe başladım. yapılması gereken projeler vs. var onlarla ilgileniyorum. ben başladıktan bi 6 ay sonra falan erken seçim kararı alındı. o karar alındıktan sonra tüm projeler vs. askıya alındı. ta ki seçim yapılıp, yeni hükümet kurulup yeni bakan, müsteşar, genel müdür vs. belli olup da onların onayı alınana kadar. nerden baksan 5-6 ay hiçbirşey yapılmadan boşa gitti. ve pek çok yer de bizim gibiydi!

geçenlerde twitterda bir paylaşmıştı. nerdeyse son 20 yıldır somali'de (başka ülke de olabilir emin değilim) merkezi hükümet yokmuş. yani iç karışıklıklar vs. nedeniyle kurulamıyormuş. ama eğitimden sağlığa pek çok konuda merkezi hükümetin olduğu zamana göre daha iyi durumda imişler. yani öyle falanca geldi koltuğa hadi işler değişti olmadığı için herkes yapılması gerekeni yapıp gidiyor demek ki