Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam zaten 1 tane php dosyasında yapıyorum aynı cron tekrar çalışıyor ama öncekinin görevi bitmemiş oluyor yani cron da çalışan php görevini bitirmeden aynı php yi cron tekrar çalıştırıyor ama önceki görevi bitmemiş oluyor yada yarıda kalıyor

aksoy hocam veritabanında öyle zaten ama api ile bağlandığım site gönderdiğim istek bi kaç kere yarıda kalırsa site banlıyor beni tekrar girip ban açmak zorunda kalıyorum her seferinde
Anlatmak istediğim de bu zaten, dosyanın başında 0 yaparsınız sonunda 1 yani işlemr başladığınız da 0 yaparsınız tekrar aynı dosya açıldığında veritabanında 0 olduğu için sizin API kodlarınız çalışmaz böylelikle yarıda kalmış olmaz. İşlem bitince veritabanı 1 olur böylelikle dosya tekrar açıldığında sizin işleminiz çalışır çünkü bir önce ki işlem bitmiştir bu yüzden yarıda kalma gibi bir olay olmaz

metin_nn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tamamen örnek veriyorum ;

İlgili php dosyasının olduğu dizine metin.txt diye bir belge atın içine 0 yazın.

Her cron işlemi başladığında veriyi 1 yapın, bittiğinde belgenin verisini düzelterek 0 olarak değiştirin.

daha sonra cronun başınada if ile sorgu yapın if ( dosya verisi == '1' ) { işlem yap } gibi. haliyle cron çalışması için her seferinde verinin 1olmasını arayacak 1 değilse çalıştırmayacak belki size bir yol gösterir.

https://www.php.net/manual/tr/function.fwrite.php

buda php dosya içine veri yazdırma kaynağı.

edit : düzeltme.
Bu da kullanılabilir ancak belli bir süre sonra disk okuma yazma kapasitesi I/O aşılabilir veritabanı kullanmak daha performanslı olur.