Geçen sene KYK devlet yurdunda bir hafta kalmıştım, o da aynı bu şekildeydi. Odalar 6 kişilik, tuvalet banyo tüm kat ortak ve üzerine odada bulunan tüm şeyler demir. Yataklar gece en ufak harekette gıcır gıcır ötüyordu. Aylık fiyatı 168 TL idi (zamdan önce), tabi daha sonra eve çıkmıştım.

Bu sene yarı özel KYK'da kalıyorum, geçen seneki yurdun yanında bu yurt bildiğiniz otel kalıyor. Odalar 4 kişilik, çalışma alanı 4 kişilik ( 1+1 daire gibi düşünürsek yatakların bulunduğu kısım ayrı, çalışma alanı ayrı ) ve en önemlisi tuvalet ve banyo odanın içersinde. Her yatağın başında bir priz, yine aynı şekilde her yatağın başında 2 çekmeceli dolap bulunuyor. Aylık fiyatı zamdan sonra 310 TL

Devlet KYK'lar çok eski oluyor gördüğüm kadarıyla ama ucuz oluyor. Yarı özel olduğunda fiyat artıyor ama yaşanılabilir oluyor. O bahsettiğim geçen seneki yurdu da bu sene kapattılar zaten.

Kral dairesi mi bekliyorsun diyenler için de, kral dairesi olmasada yaşanılabilir biçimde olması gerektiğini düşünüyorum. Gençlik ve Spor bakanlığının işi bu