MertBirden adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar , eğer sözleşmeli yani (kontrat) yapılarak kiracı olduysanız ve her şey yasal ilerliyor ise ev sahibi sizi kontrat süresi bitmeden evden çıkaramaz , hatta sizin izniniz olmadan ev sahibi dahil eve giremez. O ev belirtilen süre boyunca sizin kişisel yaşam alanınız olarak tahsil edilmiş sayılır.
1- Ev sahibi sizden onay almadan kiralığa yada satılığa çıkaramaz. (Sizden onay alır ve kontrat süresince evi satın alan kişi kabul ederse oturmanızı ve anlaşırsanız bu ayrı) Uzlaşmalar dışında yapamaz hocam.
2- Ev sahibi sizin rızanı olmadan evin hiç bir yerine tabela veya cam bölgelerine yazı yazdıramaz.
3- Ev sahibi siz yokken eve giremez veya sizin kişisel alanınıza birini sokamaz.
4- Ev sahibi sizin rızanız olmadan ev mülkiyetinde hiç bir değişiklik sağlayamaz. Kontrat çift taraflıdır ve ev sahibi ekstra bir şey ekletme yapmadıysa yaptığı suça giriyor.
Ve eğer gelir vergisi kesimi sağlamıyor ise direk noter kanaati ile bilir kişi ihtarı çektirebilirsiniz. Bizim bir arkadaşımız'da sorun yaşamıştı.
Hocam 1. madde için diyorum çok yapan var bunu, kaç kişi mahkemelik oldu çatır çatır satıyorlar ya normalde kiracı var içinde adam diyor ben evi sattım paraya ihtiyacım var alanla anlaşsın. Yeminle hiçbirşeyde yapılmadı kaç kişi sıkıntı çekti bulunduğumuz yerde. Tam bi avukatla konuşmak lazım çünkü ülkemizde adamın hayatını tehdit edersin 5 sene yatarsın ama gidip bıçaklarsan 6 ay ceza sonra hop denetimli dışardasın.... (şuanda oturduğumuz Türkiyedeki evide biz içinde kiracı varken satın aldık, ev sahibine 1 sene kira ödememiş valla çatır çatır aldık )