MVC bir "design pattern"dir. Eğer şu sıralama ile gittiyseniz;
- Pure php
- OOP php -> defalarca çalışılmalı ve videoları izledikten sonra hiçbirşey açık değilken en az 3-4'er örnek yapma
- Php security
- Coding Standards
- Design Patterns
- S.O.L.I.D Principles
- Test
izlemenizin anlamı olur. Yoksa ezbercilik harici birşey kazandırmaz. Onun dışında siz MVC ile direkt devam etmek isterseniz;
Google, Youtube ve Udemy'de;
Php mvc tutorial,
Php mvc dersleri,
php tutorial,
php dersleri
şeklinde bulabilirsiniz. Orada OOP konusuna geldikten bir zaman sonra model, view, create diye klasörler göreceksiniz. İşte orada aradığınız şey başlıyor. Ancak MVC sadece çalışma katmanlarını ayırmak için teorik olarak kullanılan bir kavramdır.
MVC - Model, View, Controller diye genellemişler ancak mesela benim yapım Model, Controller, Services, Repositories katmanlarınıda kapsıyor. Tavsiyem "teorik" olarak anlatılmak istenileni anlamaya çalışın. MVC yerine aynı mantıkla kurgulanmış çok fazla yazılım görebilirsiniz. Kafanız karışır. Hep derim teorik şeyler cok önemlidir.
Hocam çok teşekkürler. Saf PHP ye zaten hakimim, OOP ye de çok yabancı sayılmam. Zaten öğrenmek istediğim şeyleri onermissiniz bana aslında. Yoksa şu an çok rahat codeigniter ya da laravel öğrenebilirim ama o mimarinin temeline hakim olmak istiyorum farklı sistemlerde sorun yaşamamak için. Genel tabir MVC adında olduğu için o şekilde yazdim. Yorumunuz için çok teşekkür ederim.