maviada34 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
merhaba
tecrübeme ve yaşadığım duruma göre yazıyorum hocam kısa ve öz olarak
NET vergi levhası olacak hocam vergini ödeyeceksin sanal pos kapıda ödeme satışın neyse gerçekleştir yoksa
mutlaka yüksaek bir tutarda ceza geliyor bana geldiği gibi.. vergisiz satış yapmıştım 2013-2014 yıllarında kapıda ödeme ptt kargo ile anlaşmıştım ama sonradan bıraktık
2 ay sonrasında ceza geldi malesef dikkatli olun hocam shopier falan vs. hep aynı ceza gelir yinede sana
akdeniz1976 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Nacizane ve tecrübelerim ile önerim pazaryerleri ile başlamak.
Site üzerinden satışta başlangıç maliyetin yüksek olacak.
Müşteri psikolojisini bilerek hareket etmek mantıklı diye düşünüyorum.
Soru şu müşteri ürünü neden senden alsın?
Genel müşteri davranışı, sen reklam verirsin, müşteri gelir sitenden beğenir ürünü hatta sepete ekler, sonra ürün adını google de yazar ve ilk sırada çıkan, n11, gg, hepsiburada gibi sitelerden alır.
Yani reklamların başka mağazalara satış olur.
Ayrıca aynı anda pazaryeri ve site olarakta başlarsın. Pazaryerinde hemen satış olur. Bu satışlar ise siten için reklam maliyetini karşılar.

Dünya geneli bir ticaret istatistiği sunayım, sepete ekleyen 100 müşteriden 3 tanesi ilk seferde alım yapıyor.
Sepete ekleyen diğerlerine aynı ürün reklam olarak 4. kez gösterildiğinde alım oranı % 70 lere yükseliyor.
Tekrar gösterim yani retargeting olayı ise yüksek maliyetlidir. Ama n11 gg gibi yerler bizim komisyonlar ile bu işlemleri zaten yapıyorlar.

Yani hesap edecek olursak,
siteden satışta komisyon yok ama reklam maliyeti var,
Pazaryerinden satışta reklam maliyeti yok ama komisyon var. Yani tavuk yumurta meselesi...
Hangisinde daha çok satılır? Müşteri öncelikle güven arar...
Saygılarımla

Not: Bunun seosu var rekabet analizi var kelim bazlı maliyeti var... bunlar uzun konular. Lakin para zoru yoksa yani paranın gücü ile faaliyete başlamazsan e-ticaret sitesinden istediğin verimi geç alırsın.

çok teşekkür ederim üstadlarım bilgiler için