Revilationer adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam bu soruları sorduğunuza göre pek ihtiyacınız yok hiç bulaşmayın derim yine de bilgilendirmek gerekirse normal yazılımla erişemeyeceğimiz özellikleri kodları değiştirebilmek için sistemden Superuser yetkisi alıyorsunuz root buna deniyor telefondan telefona izlemeniz gereken yollar değişir internette telefonunuza ait rehberleri takip edip yapabilirsiniz. telefonunuza uygun olması çok önemli bunu atlamayın bütün yazılımlar aynı değil telefonu break edebilirsiniz
root attıktan sonra telefon garanti dışı kalır ve bildiğim kadarıyla Samsung cihazlarda root sayar tarzı birşey var, rootu geri alabilirsiniz ama yine garanti dışı sayılıyor diye biliyorum
yine de yapmak istiyorum derseniz bütün verinizi yedeklemeyi unutmayın olur olmadık veri kayıpları yaşanabiliyor
bazı banka uygulamaları rootlu telefonlardan girişe izin vermeyebiliyor
bunlar harici aklıma gelen bir zararı yok, dediğim gibi sizin sorumluluğunuzda benim de şuan telefonum rootlu ama herhangi bir işime yaramıyor
Kısacası root atsakta birşey kullanmayacağız telefonun yazılımı ile uğraşmayacaksak işimize yarar bu şekilde anladım doğru anlamışımdır umarım