Merhaba, yaklaşık 1 hafta önce web siteme wordpress backdoor üzerinden saldırı yapılmış sanırım. Nedenini tam olarak bilmiyorum. Gözüme çarpan harici eklenmiş kodları kaynak kodlarından silmeme rağmen. Virüs total'de dosyalarım temiz çıkmıyor. Virüs web sitemin sıralamasını düşürmüş, title, meta karakterler google'da arama yaptığımda çince farklı dille başka şeyler yazıyor google önbelleğinde ise yine farklı bir index mevcut idi. Sitem aratıldığında güvenli değil ibaresi var idi search console'dan hata olduğunu bildirdim, son baktığımda ise ibare yok idi. Ftp'den dosyalarımı çektim bilgisayara aldım. (Hata mı yaptım bilmiyorum,müşterilerim sorun yaşamasın diye yaptım.) Web sitem php tabanlı idi. Virüs nedenli google indexi farklı olsa da siteme girince url olarak ve üye girişi yaptıktan sonra hiçbir değişiklik yok idi. Bu virüs probleminden nasıl tamamı ile kurtulucam bilmiyorum. Hosting sağlayıcımın destek ekibinden ilk fark ettiğimde irtibata geçtiğimde; diğer bir sitemde olan virüs ana dizine sıçramış olabilir demişti kontrol ettiğimde de diğerlerinde de vardı fakat diğer sitelerdeki dosyalar önemli olmadığı için tüm dosyalarını sildim onların.
Güncel en sonki aldığım virüstotal sonucu;
https://i.hizliresim.com/P7zA8O.png
Ücretsiz bir şekilde yardımcı olabilecek var mı? Teamweavier ile bağlanabilir. Bu tarz bir sorunu ilk kez yaşıyorum. O yüzden hiç tecrübem yok nasıl kurtulacağıma dair.
Yazım hatası vs. varsa özür dilerim.
Web siteniz Wordpress ise WhatsApp ile iletişime geçin hemen halledelim.