Şimdi toptan olarak kozmetik satan bir internet sitesine sahibim. Fiyatlarımız market fiyatlarına ve diğer e-ticaret sitelerine göre daha uygun. Fiziksel olarak da toptancılık işi yapıyoruz. Ben xml dağıtımı yaparak ürünlerimi satmaları için diğer arkadaşlar ile paylaşmak istiyorum.

Dropshipping stoksuz e-ticaret olduğu için benden xml alan kişilerin ürünleri sattıktan sonra bana haber vermeleri ve benimde kargo çıkmam gerekiyor. Bu kişilerde benden örn: 3 tlye aldıkları ürünü 5 tlye satmaları gerekiyorlar ki kazanç sağlasınlar. Şimdi ben bu ürünü 3 TL'ye sattım, bu fiyata göre fatura kesmem gerekiyor. Kesiyorum, ancak bu ürünü 5 TL'ye satan kişi faturayı nasıl kesecek? Yani benim yolladığım ürünün içerisine 5 TL olan faturayı koymam gerekiyor ki müşteri bu durumu hissetmesin.

Bu konuda nasıl hareket etmemi önerirsiniz? XML dağıtımı yapmayı düşünüyorum. Ama söylediğim duruma bir çare bulamadım. Şöyle bir fikrim var ürünü 5 TL'ye satmış olan kişi bana kestiği faturayı e-fatura olarak iletecek bende onu kargo içerisine koyacağım. Bu fikrime ne dersiniz?