Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ben kredi çekmem, krediyle birşey almam. param varsa alırım yoksa almam. faiz sizce normal birşey mi? her akbank uygulamasına girdiğimde kredi kartı önerisi, sms yoluyla kredi verme çabaları falan en çok akbankın yaptığı şeyler bunlar. diğer bankalar da aynı ama akbank daha çok yapıyor bunu. garanti uygulamasına girdiğimde sürekli kart yada kredi verme çabası yok, finansta da yok ama akbankta hep reklam hep vatandaşı soyma çabası falan filan. faizin kendisi zaten ayrı bir problem. ben akbank namussuzdur derken diğer bankalar namusludur demiyorum. hepsi aynı b0kun laciverti. mecbur kaldığım için kullanıyorum ama hiçbir zaman tasvip etmiyorum faizli bankaları.
Hocam şu sözünüz dışındakilere katılmıyorum (hepsi aynı b0kun laciverdi)abatı, kbakmayın 7yıl bankada deneyimimle yorumluyorum hergün müşteri çeşitliliğini dinlemem ve kendi tecrübelerimle yazıyorum.
Örnek vermek gerekirse , garanti ve qnb ile personeli olarak çalıştım, garanti tamamıyla sert satış yani müşteriyi rahatsız edecek konuya kadar sert satış uygular (size gelmemiş olabilir) bunların da oranları ve uygulamak için kendi politikaları var çalıştıgınız banakaların hepsinde müşteri havuzları sürekli kendi kkb lerine göre profilleri oluşturulur ve isim verilir bişey sunabilecekleri müşterileri var ise onlar zamansal olarak satabilecekleri ürünleri sunarlar.( siz sadece rahatsız edilmemek için çm,dilekçe şikayetler ile kampanya aramalarını mesajlarını kapattırabilirsiniz) bu örnek qnb akbank vs vs digerleri içinde geçerlidir.
Sözün kısası başta dedigim gibi hepsi aynıdır hiçbiri hayır kurumu değildir sadece sizin o kurum ile çalışmanıza bağlı olarak verdiginiz izinlerinizde buna dahil profilinize çalışmanıza göre satışlarını sunmakla yükümlüler.Biraz uzun detaya girerek yazdım bankacı gözü ile bu şekilde yorumlayabiliyorum umarım anlaşılmıştır teşekkürler.
Faiz dışı bankacılık da biliyorsunuz katılım bankacılığı olarak adlandırılmıştır, türkiye finans da iyi ilerledigini söyleyebilirim fakat aslında onlarda faiz(isim farkı) ile çalışmaktadır sadece kendimizi kandırıyoruz tabi bu konu tartışma konusu olmasın yeri ve konum buna müsade etmiyor sadece açıklamak için yazdım bilginize.