Düzgün bir mama alırsanız az yer, çok doyar.
Ben kedilerine hayatım boyunca Goody, Whiskas, Trend bilmem ne gibi mamalardan vermedim. Geçen hafta fark etmemişiz mamaları bitti, birkaç gün Trendline diye bir market mamasıyla beslemek zorunda kaldık. Yiyorlar, yediklerinin tamamını boşaltıp 3-4 saat sonra tekrar acıkıyorlar.
N&D, Acana gibi Premium mamaların yanı sıra, Türk markası ucuz fiyatlı Bonacibo var. Ben arada N&D, arada Bonacibo ile dengeliyorum. Bonacibo'nun besin değerlerine baktığınızda Pro Plan'dan farksız bir mama.
Yavru kedinin günlük mama hakkı 50 gram ile 75 gram arasıdır. Yetişkinlik döneminde 200-250 grama kadar çıkabilir. Arada onu mutlu etmek için de ufak atıştırmalıklar verebilirsiniz. Kediler evrimsel geçmişleri dolayısıyla etobur hayvanlardır. Hayvansal proteine ihtiyaç duyarlar ve biz insanlardan çok daha hareketli, çok farklı bir metabolizmaları vardır. Bu nedenle ev yemeği kediler için faydalı değildir. Her gün etle beslenmiyorsanız tabi.
Evde doğup büyümüş bir kedinin veteriner masrafı neredeyse yok gibidir. Sokakta doğup büyüdüyse ilk zamanlar ufak bir masrafı olur. Kedi-köpek beslemenin çocuk büyütmekten bir farkı olmadığını unutmayın lütfen. Odaklanmanız gereken konu masraf değil, sorumluluktur.