bende yavruyken aldım sokaktan ben mama kabına her sabah fullerim ertesi sabah biter
Haftada 1,3 kg mama yiyor
sabah işe giderken 2 saat benimle zaman geçirir işe giderken gider yatar gün içinde hep uyur akşam gün batımında kapının önünde bekler hergün
ayrıca titiz birisiyseniz yada çocugunuz varsa benim gibi tüy olayı sorun olabilir severken yumak yumak tüy döker bu çocugunuzun ağzından giderse ciddi sorunlara neden olabilir sizin içinde aynı şekilde bende çözümü traş makinası aldım kedi için kafası ve ayakları hariç sıfır numara yaptım hiç tüy dökmüyor tüyü kalmadığı için kendisi ilk traşta korktu sonrakilerde kendisi gelir çünki kendiside rahat ediyor.
kedinizde küçük küçük bitler göreceksiniz tüylerini aralayıp bakın bunu ense damlası ile gecirebilirsiniz ama işe yaramamıştı bende eskiden sirke ve birkaç karışım daha yaparak kediyi taradıgımda baya azalmıştı bu küçük bitler kedinin kanını emiyor sürekli kaşınıyor sürekli yalanıyor hayvan uykusunda bile devamlı bitler yüzünden rahatsız oluyordu yine en son çareyi sıfır numara yapınca makinayla bunlardan da kurtuldu eskisinden daha mutlu.
tüylerini sıfır yaparsanız mutlaka hafif kalın elbise alın kediye serin havalarda yuvası olsa bile tüylerini kestiğiniz için soğuga karşı savunmasız kalıyor.
masrafı yok denilecek kadar az yani 200 tl falan tutmaz mamanın kilosu 10 tl tavuklu alın 1 hafta doyacak o mama ile haftada 1 kutu süt 4 tl yani 15 tl haftalık gideri var. ama bunun karşılığında kediden göreceğiniz o muamele dünyalara bedel alın 1 ay sonra anlarsınız sizi ailesi olarak benimserse birde o zaman görün.
ek olarak veteriner masarafları iç parazit aşısını veterinerde yaptırın, kuduz aşırına boşuna 70 tl vermeyin tarım müdürlügünde yaptırmıştım 3 tl ye bunlar tabi uzun zaman aralıklarında olduğu için aylık gider olarak görmüyorsunuz.