Dişinizde sararma varsa çok çay ve kahve içtiğinizdendir. Kesinlikle bunun için diş taşı temizliği yaptırmayın pişman olursunuz. 4 kez yaptırmış birisi olarak söylüyorum daha kötü olursunuz. Çok gerekmediği müddetçe temizletmemekte fayda var. Çünkü temizlendikten sonra hem kendimden hem de yaptıran arkadaşlardan gördüğüm kadarıyla diş taşı tekrarlama olasılığı daha da artıyor.
Diş doktorları bir şey bildiklerini sanıyor ama hiç bir şey bilmiyor. Bildikleri yanıldıklarına yetmiyor maalesef. O yüzden diş taşı temizletelim yada diş beyazlatalım diyenlere aldanmayın.
Hele hele şarjlı diş fırçası kullanmayın. Ben zamanında kullandım diş etlerim daha kötü oldu. Hatta diş taşlarım daha hızlı oluştu düzenli kullanmama rağmen. Çünkü bir sağa bir sola hareket ediyor fırça ve plakları geri diş etinin altına itiyor. Siz temizlendiğini sanıyorsunuz. Ayrıca trigeminal nevralji hastalığına yakalanma riskini artırıyormuş. Halk arasında intihar hastalığı diye de biliniyor.
Onun yerine biraz karbonatı limon ile karıştırıp çok bastırmadan fırçala. Mutlaka lekeler kaybolacaktır. Yada hassas dişler için olan beyazlatıcılı diş macunlarından sadece diş lekesi geçene kadar kullan. Diş etlerine değdirmemeye dikkat et.
Sonrasında düzenli olarak fırçala ve diş macunu ve fırçası yerine mymisvak diye bir ürün var. Aynen diş fırçası gibi yapmışlar misvakı bende alacağım. Çok güzel bir ürün. Hem kimyasal değil hem de ağızdaki bakterileri öldürüyor.
Son olarak
https://www.hepsiburada.com/rocs-min...aza=Kozmedshop burada ki jeli alıp akşam yatarken dişlerine masaj yaparak kullanabilirsin. Yalnız bunu tükürmüyorsun. Bu ağızda kalıyor. Tadı da güzel. Ben denedim bunu. Emin ol o kadar çok çay içiyorum ki. Eskiden temizlik yaptırınca dişlerim hemen kapkara oluyordu. Bunu kullanınca o kadar çaya rağmen çok az bir sarılık oldu. Tabii bunu dişler beyaz iken yapacaksın. Sanırım dişin yüzeyinde bir katman oluşturuyor. Dentin kanallarını dolduruyor buda beyaz gösteriyor. Ben aldığımda 30 küsür TL idi şimdi 75 TL olmuş ama değer.
Bu kadar değerli bilgileri ve tecrübeyi üşenmeden emek vererek yazdığınız için çok teşekkür ederim hocam. Hepsini uygulayacağım, çok teşekkür ederim.