CenkOnsoy adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Birkaç arkadaş kendi cache eklentisini kurdu vs dediği için sordum, baya agresif bir tutumla yanıtladığınızı görüyorum, yanlış ifade ettiysem kusura bakmayın.

Genelde optimizasyon sonrası db temizliği ve sorgu azaltmayla sistem rahatlıyor ancak 1-2 hafta sonra eski haline dönüyor. Hele ki bu tarz islemler sonrası cache benzeri bir eklentiye gebe kalınca dönülmez bir hal alıyor.

İşlem sonrası stabil sistem yine zorlanmaya başlarsa tekrar mı destek satın alıyoruz? Kalıcı bir optimizasyon aradığım için sorular soruyorum. Eğer çözüm olacaksa keyifle satın almak isterim.
Cenk hocam şöyle izah edeyim, gerek statik gerek dinamik olursa olsun gerek gtmetrix gerek Google pagesped veya farklı farklı analiz siteleri her zaman %100 doğru sonuç vermez veya vermeyebilir. Kim optimizasyon yaparsa yapsın puansal bazda sabit tutulamaz. Kastettiğiniz puan bazında ise puanlar bir iki hafta veya bir kaç zaman sonra değişir. Bu optimizasyonları bir noktada kimse tutamaz.
Yani bunu bir arabanın bakımları gibi düşünün. Araç yol katlettiği sürece bakıma ihtiyaç duyar. yapılan optimizasyonlar (sadece puan bazlı değil, veritabanı resimler vs vs) sürekli olarak şişer veya optimize ye ihtiyaç duyacağı için malesef sabit bir hizmet, sabit dondurulmuş değerler söz konusu değil.