https://www.r10.net/webmoney-paypal-...misyonsuz.html Paypal bozmak için ödeme aracılık hizmeti yapıyorsun, ödemeleri de bitcoin olarak alıyorsun, vergi dairesine de bitcoin üzerinden mi beyanname veriyorsun? )))
Yaptığın Türk Devletinin tanımadığı ve kabul etmediği elektronik paralar ile kayıtdışı aldığın ödemelere karşılık paypal ödeme hizmeti vererek, paypal üzerinden aldığın diğer kayıt dışı gelirleri bozdurmak.
Biri seni şikayet ederse hem ciddi vergi cezası yersin, hem de "ceza kanunu" ve "manevi tazminat" diye saçmalarken, bu paypal ödeme aracılık hizmeti yüzünden 1 yıldan 3 yıla kadar hapis 5 bin güne kadar adli para cezası ile yargılanırsın.
Bir de işinde gücünde esnafa savaş açmışsın şikayet edip hak hukuk erdem dersi vermeye kalkıyorsun.
1) Asıl seviyesiz sensin. Paypal konun bile vergi kaçırdığını ve BDDK düzenlemelerine aykırı suç işlediğini açıkça gösteriyor.
2) Şanslısın ki ben sabah uyanıp bugün kimi şikayet etsem diye dolanacak bir psikolojik yapıya ve böyle işler için harcayacak boş vakte sahip değilim.
3) Karşında çocuk yok, hukuktan zerre anlamıyorsun ve bana saçma sapan tazminat hikayelerini anlatıyorsun.
4) Seni şikayet eden birine manevi tazminat davası açamazsın, o senin kendini kurtarmak için uydurduğun boş bir tehdit. Boşa zarf atıyorsun.
5) Şikayet eden bir şeyi ispat etmek zorunda değildir, makul şüphe yeterlidir, kamu kurumları soruşturma yapar şikayetin sonucunda kararı onlar verir.
Karar lehine de çıksa manevi tazminat davası açamazsın, çünkü sen haberdar değilsin herhalde ama şikayet etme ve hak arama anayasa ile korunan bir haktır. )))
6) Şikayet dilekçesi de "a kişisi vergi kaçırıyor", "a kişisi şu suçu işliyor" diye verilmez, "şu şu nedenlerden dolayı a kişisinin vergi kaçırdığını düşünüyorum incelenmesini talep ediyorum" şeklinde verilir ve ispat yükümlülüğü yoktur.
7) Hukuk öğren, ceza kanunundan hiç haberin yok, iftiranın oluşması için gerekli şartların ne olduğunu öğren, ondan sonra abuk sabuk manevi tazminat, iftira gibi saçmalıklarla milleti tehdit ederek kendini kurtaracağını sanma.
8) Sanal kartla hesap açıp netflix üyelik satan, yabancı sim kartla sms onay hizmeti veren, paypalla aldığı ödemeyi bozmak için ödeme aracılık hizmeti veren bir adamın bu sanal işportacılığa fatura kestiğini vergi verdiğini anlatma bana. Komik duruma düşüyorsun. Sadece paypal ödemelerinizi yaparım konun bile tek başına hem vergi hem hapis cezası ile yargılanman için yeterli.
9) Yukarıda bir arkadaş yazmış esnafa fatura ile giren herşey bir gün bir şekilde fatura ile çıkar ve vergisi ödenir. Adamlar sigara satarken aldıkları paranın %82'sini devlete kazandırıyorlar. Sen sanal kartla aldığın netflixi satarken ne diye fatura kesiyorsun ya da sms onay hizmetini satarken?
10) Ben sattığım her malın yarısına yakınını devlete vergi olarak ödüyorum (%18 + %22 + %15). O yüzden bir bakkalın marketin sigara için aldığı kredi kartı komisyonunun ne anlama geldiğini çok iyi biliyorum. Bir işletme açıp vergisini tam ödemeyen adamlar o marketin sigaradan neden komisyon aldığını anlayamıyor demek ki...