Domainler adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Her zaman söylüyorum kargoculuk üniversiteler de bölüm olarak okutulmalı kargo şirketlerine vasıflı eleman çalıştırmaları zorunlu hale getirilmeli. teslim edilen her sorunsuz kargo başına çalışana prim verilmeli her şikayet edilen kargodan maaşından kesinti yapılmalı. Eğitim, Teşvik ve Ceza olmadan bu sektör düzelmez.
Eğitim değil bir çok işte maaş, prim ve işten atılma şartları dengesini iyi tutturmak lazım ki sağlıklı bir düzen oturtulabilsin. Tam tempo ile sürekli çalışılan mesleklerde işi yarım yapma vb. sorunlar tasvip edilebilecek bahaneler ve sonuçlar olmasada bu sorunlar kaçınılmaz. Devlet hastanelerinde yoğunluktan ötürü doktorların bile nasıl çoğunun oldukça stresli olduğunu farkedebilirsiniz. Dolmuşçuların ve taksicilerin şehvetli çalışmasını sağlayan şey aldıkları yolcu ücretinden gündelik belirli bir oranla komisyon almalarından kaynaklanıyor. Fakat sadece komisyon usülü gelir sistemi de taksici ve dolmuşçulardaki gibi agresif hareketler ve bencillik yaratıyor. Bu yüzden primde de bir taban ve tavan limiti şart.