dertliA adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam 48 saatte bir yiyorum derken nasıl yani arada hiç bir şey de mi yemiyorsunuz? meyve sebze falan. 48 saat sonra ne yiyorsunuz? kaç kilosunuz kaç oldunuz?
Hocam bu tarz diyetleri kimseye önermem.
Özellikle kilo fazlalığı az olanlar için iyi değil.
Ben 142 kilo başladım diyete 20 gün önce bugün 129 kiloyum.
48 saat hiç bir şey yemiyorum sonra canım ne isterse, miğdem tıka bosa dolana kadar yiyorum.
Genelde iyi et yapan bir yere gidip, yarım kiloya yakın et (döner, cağ kebabı, steak, tbone vs...) ve salata yiyorum.
Sonra 48 saat yine hiç bir şey yemiyorum.
Direncim düşmesin diye sabahları b12, magnezyum+b5, (EPA-DHA) omega-3, CoQ-10 ve ginsengli multivitamin haplar yutuyorum.

115 kiloya kadar bu şekilde sert bir diyet yapacağım.
Sonrasında spor salonuna başlayıp ketojenik diyet yapacağım protein ve salata ağırlıklı.
Bu kadar sert diyet yapmamın nedeni hayatımda ilk kez 145 kiloya çıkmam ve sağlığımın bozulması.
Bel fıtığı ve göbek yüzünden 200 metre aralıksız yürüyemez hale gelmiştim, tuvalete bile araba ile gider olmuştum.
13 kilo gidince şimdi aralıksız 3-4 saat yürüyebiliyorum.
115 kiloya düşüp mekik çekebilir hale geldikten sonra spor salonuna başlayıp daha makul bir diyet ve sporla kilo vermeye devam edeceğim.

142 kiloya çıkınca miğde ameliyatı falan konuşmaya başladık.
Miğdenin yarısını alıyorlar ve ilk bir kaç ay içinde çok hızlı kilo veriyorsun.
Çünkü katı gıda yiyemiyorsun bir tane köfte yiyebilmen 2 ayı buluyor.
Ben de ameliyat olup aç kalarak zayıflayacağıma, ameliyat olmadan aç kalarak zayıflamayı tercih ettim.
Ama 20 günde sağlık ve enerji olarak kendimi 10 kat daha iyi hissettiğimi söyleyebilirim.