ichtyandr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Affedin kanunu yanlış yorumlamışız. Siz yorumlar mısınız kanunun 17. Maddesinde ne anlatıyor?
Banka ve Kredi Kartları Kanunu MADDE 17 – "Üye işyerleri, kart hamillerinin yapmış oldukları mal ve hizmet alımlarının bedelini banka kartı ya da kredi kartı ile ödeme taleplerini kabul etmek zorundadır. Bu zorunluluk indirim dönemlerinde de geçerlidir. Üye işyerleri, kart hamilinden kartın kullanılması dolayısıyla komisyon veya benzeri bir isim altında ilave bir ödemede bulunmasını isteyemez. Bu hükme aykırı davranılması halinde, üye işyeri anlaşması yapan kuruluşlar tarafından üye işyeri sözleşmesi feshedilir ve bir yıl süreyle yeni bir sözleşme yapılamaz."
Kanun falan bi kenarı isteyen istediği yere şikayet edebilir biz 1983 den beri esnafız, pos aldığımız ilk günden beri bu komisyonu alıyoruz. Bunu fazla para kazanmak için değil zarar etmemek için yapıyoruz. Banka gelir derse ki kardeşim ben sizden komisyon almayacağım, fişinizi ben bedelsiz vereceğim, paranızı da aynı gün yatıracağım o zaman biz de almayız bu kadar basit. Komisyon vermek istemeyen müşteriye de cevap "kredi kartı ile sigara satmıyoruz". Talebi kabul etme gibi de bişey yok mekan benim, mal benim, istersem tipini beğenmediğim adama satmam. Kimse kimseye zorla bişey satmıyor işine gelmeyen gider atm den nakit avansını çeker öyle alır ya da paşa paşa yürür migrosa kadar komisyon vermez. Bunun tartışılacak bir tarafı yok..