SercanYILDIZHAN adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Diyelim ki ben dükkanıma pos koymadım geldiniz alışveriş yaptınız karttan ödeyeceksiniz pos yok dedim. Nakitiniz de yok , bir daha gelir misiniz o dükkana ? Ne oldu şimdi ne bugün kâr / zarar ettim ne ertesi gün?

Veya diyelim hadi posum da var sigaradan komisyon da almadım o adamın ertesi gün geleceği ne malum kahin misiniz ? Günde 5 kişiye böyle satış yapılsa zaten 3 kuruşluk kâr da çöpe gidiyor.

Hangi mantıkla yazılıyor şu yorumlar anlamıyorum.
senin dükkana geldim kart çekecem dedim. sen pos yok dedin bi daha kartla alışveriş yapacaksam oraya gelmem.

ve
senin dükkana geldim. kartla normal fiyata sigara aldım. ertesi gün gelebilirim de gelmeyebilirim de (%50 ihtimal)
senin dükkana geldim. kartla ekstra para ödeyerek sigara aldım. bundan sonra gelmeyeceğim kesin. çaktın mı? (%100 kesin)
iki olay var. birincisi %50 ihtimalle kötü. ikincisi %100 ihtimalle kötü bir durum.
sen şimdi diyorsun %50 ihtimalle kötü olan durumu istemem. %100 kötü olanı isterim.
sen bilirsin...

yurdum esnafı neden batmaya mahkum anlaşıldı.

"nimeti alıyorsan külfetine de katlanacaksın" diye bi söz var.
ben pos var diye senin dükkanına geliyorsam bi zahmet o pos'un komisyonu vergisi şusu busuna da sen katlanacaksın.
ha yok pos koymam diyorsan da kartla alışveriş yapacak adamı beklemeyeceksin.

hem şoför mahalli olsun hem 25 kuruş olsun diyorsan olmaz!

ilkokul 2. sınıf çocukları daha mantıklı ya.