Bu noktaya nasıl gelindi? Neden biz başka ülke hükümetini yıkmak için girişimlerde bulunduk. Bu girişimleriiz sonunda bu ülke suriyeli sığınmacılardan ne kadar zarar gördü? Oradaki otorite boşluğunun ve terör örgütü yapılaşmanın sorumlusu doğal olarak biz olmuyor muyuz? Şu an kendi kazdığımız kuyua girmemiz gerekiyordu girdik. Ama keşke o kuyuyu kazmasaydık.
Operasyona karşı değilim. Aksine, destekliyorum ve şanlı ordumuzun Kıbrıs gibi oraya da barış götüreceğine inancım tam.
Tek sorguladığım şey, kendi sorunlarımızın hiç birini çözemezken, enflasyon her gün tırmanırken, halk işsizken, neden komşu ülkenin sorunlarını dert ediniyoruz?
Ya da şöyle sorayım, Evde çocuğun veyahutta annen baban açken sen komşuya mı alışveriş yaparsın kendi evine mi?
Tek bir asker için Menemen'i yakın diyenden, Teröriste sayın diyene 100 yıldan kısa bir sürede nasıl geldiğimizi anlamıyorum.
Siz şaka mısınız? Bir arkadaş Suriye hükümetini bizim yıkmaya çalıştığımızı yazmış.
Hocam Suriye savaşının savaş sebebi Esed'in Rusya ve İran'dan gaz alıp genelkurmay başkanı olan akrabasının sivilleri katletmesi ile başladı bunlarla ilgili film ve belgeseller var yani bizim devletimiz ile alakası yok.
Birisi de demiş ki ekonomi, enfilasyon vs. falan demiş 2014-2017'ye kadar Türkiye'ye yapılan bütün saldırılar bombalar vs. Suriye tarafında olan ve ABD'nin sonuna kadar desteklediği terör örgütleri tarafından yapıldı. Eyvallah ekonomidir, dolardır, enfilasyondur vs önemli lakin Türkiye Devletinin bir ferdinin canından önemli değildir.