Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bunca zaman sigara içmedim 21 yaşındayım. Bir insan sigara dumanını neden içerki?
Dertlen sigara iç,
yemekten sonra sigara iç,
"Bi sigara verde dostluğumuz artsın" ?

Cidden çok saçma geliyor bana bu durum. İnsan sigaranın sağlığa zararlı olduğunu bile bile neden içsinki?
*Cevap: Çabuk ölmek içindir belki.
Madem çabuk ölmek istiyosun neden koşa koşa hastaneye gidiyorsun?

Sigara içip hayatını mahvedeceğinize, Hayatı tertemiz yaşamayı tercih etmelisiniz.

İmza: Yeşilay

Bu mesajı ülkemizi kötülemek için yazmıyorum ama hem bizim sahip olduğumuz sıkıntılar hem komşularımızın ve komşularla olan sorunlarımız direk aklıma geldiği için yazmak istedim.

İsveç, İsviçre, Finlandiya, Norveç, Hollanda gibi coğrafyalara taşınmak varken bir insan neden Orta Doğuda yaşar ki neden Abd'de, Çin'de , Rusya'da yaşar ki? Adamların komşuları ile bizim komşularımızı kıyaslayalım onların komşu ülkelerindeki sorunlarla kendi komşu ülkelerimizdeki kıyaslayalım. Mesaj siyasi amaçla yazılmamıştır parti eleştirisi için değil genel olarak ülkemizde kendimizde ve çevremizdeki sorunları düşünmek amacıyla yazılmıştır.

Sorduğunuz soru buna benzer ne yazık ki. Bağımlılıklar insanların psikolojilerinde karakterlerinde ciddi eksiklikleri doldurur. Bağımlı olunan maddeler ölümcül ve kötü olabilir fakat insan psikolojik yani zihnen bunu aşamalı bir şekilde yerini doldurmadan bu tarz şeylerden kendini uzak tuttuğunda genelde daha fazla çevresine ve kendisine zarar verir. Devletler ve doktorlarda bunu bildikleri için bu tarz fizyolojik olarak ciddi bağımlılık yapmayan sigara ve alkol gibi şeyleri yasaklamazlar. Kademeli olarak bağımlı olunan şeyleri bırakmanın yolu kafada beklenen hayat tarzı hayallerini hedeflerini gerçekleştirerek tek başına mutluluk ve huzur elde edebilmek gibi lakin bunu gerçekleştirmeden insanların kötü ve sağlıksız bir şekilde huzur bulma araçlarının tüketiminin birden kesilmesi aksine çok ciddi reaksiyonlara sebep olabiliyor.

Misal ben sigara bağımlılığı ile neredeyse benzer bir seviyede müzik bağımlısıyım duygularımı karakterimi müzik dinlemeden doğru olarak yansıtabildiğimi hissedemiyorum. Sürekli olarak bir kulağımda kablosuz bir kulaklık ile istediğim yüzlerce farklı türde eserleri bulunduğum durumda dinleyebilsem çok daha öz güvenli ve girişken olacağımı düşünüyorum.